Ogólne > Kącik Kulinarny
Zapiekanka z łososiem
seba08:
--- Cytat: RybkaWillego w 27 Sty 2012, 10:18:48 ---Ja mam bardzo prosty i szybki przepis.
Krewetki krótko przesmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać ugotowany makaron, czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bardzo szybkie i pyszne danie. Polecam :)
--- Koniec cytatu ---
To chyba najtrafniejszy przepis ,nawet jest troche po dunsku ,bo na szybko , :) ale krewetki nie nadaja sie na danie bo jako takiego smaku nie posiadają dlatego ze sa jedynie dodatkiem do czegoś .Jest sporo przepisów w necie i nawet pomidorówka z krwetkami jest :) Może warto spróbować tymbardziej że to najwieksze zródło białka Zapiekane z makaronem tez moga byc niezłe zwłaszcza tygrysie po treningu lepsze niz odzywka z fotexu śmiem powiedziec
sledzik:
Zapiekanka warta grzechu, ale to trochę bomba kaloryczna jak dla mnie.
A i jedno cytryna po upieczeniu, przed zepsuje smak tej szlachetnej rybki. A jako stary wędkarz jadam rybki łososiowate tyllko na surowo.
Co do krewetek to odwrotnie , cytryna przed robieniem.
mój szybki przepis ;
kupuję mrożone shrimpy
rozmrażam, a potem suszę na ręczniku
wsypuję do pojemnika i dodaję sól, pieprz, sok z limonki, utary czosnek
po 15 min smażę na chrupkie i do tego ciemny chleb :P
można zrobić tak samo, przed smażeniem umaczać w jajku i obtaczac jak schabowe , ale liczę kalorie :(
smacznego
Solvej:
Ciekawy przepis Rybko ,zrobię ja bo dzieci lubią zapiekanki :)
A krewetki jako dodatek robie czesto podsmażone na czosnku i zalane przecierem pomidorowym. Tez szybko i smacznie :)
Albo smażone w cieście "naleśnikowym" w fondue,
albo do sałatki z makaronem ryzowym: makaron ryzowy, pomidor, Sałata, Ogórek, krewetki , malze, soja sos, chili , pieprz, sol (ten przepis mam od koleżanki Tajki )
RybkaWillego:
Co do krewetek, to można je podać z każdym makaronem.
Solvej:
Tak, mozna, ale mi najlepiej smakuje z ryzowym,kolezanka dawala tylko duuuuzo wiecej chili :o:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej