Ogólne > Pomoc!
Tablice na wywóz samochodu poza Danie
MalaCzarna:
--- Cytat: antypolityka w 28 Sie 2012, 23:25:50 ---możesz jechać spedtranzescyta gupoty gada
--- Koniec cytatu ---
Nie potrafisz się uprzejmie do ludzi odnosić ?
Po co pojawiasz się na forum ,aby pomóc czy aby podokuczać ?
Moja rada:
Usuń wpis i zmień na miłą formę :)
W ciągu jednej godziny od wpisu można dokonywać zmian w swoich wpisach.
Reksio:
--- Cytat: antypolityka w 29 Sie 2012, 08:03:50 ---zmien majtki bo śmierdzi
--- Koniec cytatu ---
Ale prymityw :o - wypowiedzi same za siebie mówią...
--- Cytat: lukashero w 28 Sie 2012, 21:34:45 ---jest dokladnie tak jak koledzy napisali.w niemczech legalne,w pl juz niestety nie.
dopisze jezcze ze "nielegalnie" i "export " piszemy razem.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli już chcesz kogoś poprawiać, to sam pisz poprawnie. "Export" w poprawnej "polszczyźnie" pisze się przez "ks" - czyli "eksport" ;D Nazwy własne (Niemcy) pisze się dużą literą, tak samo jak i początek zdania zaczyna się od dużej litery. PL - tak samo (DK, D, S itp.) chyba że chodzi o przekabusewanie ".pl"). Nie czepiam się literówek, bo każdemu się mogą zdarzyć ("jezcze") - ale jak kogoś poprawiasz, to rób to z głową ;)
martuchnam:
--- Cytat: speedtrans w 28 Sie 2012, 21:04:55 ---Legalnie wolno Tobie jechać w Danii oraz w Niemczech do granicy (w Niemczech od roku, wcześniej w Flensburgu wykupywałem niemieckie próbne blachy z żółtym lub czerwonym paskiem na tydzień 50euuro na miesiąc 100euro), w innych krajach nie wolno się poruszać na czasowych naklejkach rejestracyjnych ponieważ ubezpieczenie nie obejmuje innych krajów. Rejestracja - naklejka z określoną datą oraz numerem w cenie 100dkr za dobe.
( Udaje Ci się do czasu a gdy dojdzie do przykrego zdarzenia drogowego, czego nie życzę zrobisz wielkie oczy, chociaż widziałem już duńskie auta UDEN AFGIFT z papabusewymi naklejkami poruszające się po polskich drogach nie legalnie).
Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
mozna jechac w polsce na tych naklejkach gdyz ubezpieczenie jest zawarte na caly czas waznosci.sprowadzam samochody z dk juz jakis czas.tak sie sklada ze dostajesz notke z info o ubezpieczeniu.poza tym skat wystosowal oficjalne pisma do wszystkich krajow UE ze naklejki wyjazdowe maja ubezpieczenie itd
luker:
odgrzeje temat jak to jest z tymi naklejkami zjazdowymi mozna smialo jechac przez Niemcy i Polske?
beenpl20:
Odgrzewam.
Czy kupując auto bez przeglądu bez tablic powyżej 10ciu lat mogę wykupić naklejki wywozowe i zabrać auto na kołach do Polski?
Czy najpierw takie auto musi przejść przegląd w Danii?
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej