Ogólne > Pomoc!

Dunski partner wyrzucil mnie z domu z dzieckiem

<< < (59/89) > >>

Idris:

--- Cytat: Jomir w 01 Mar 2012, 00:36:05 ---Mam dokladnie takie samo zdanie, co do tego, ze jezeli pracuje, placi podatki, to czas zamieszkania nie jest istotny.
Z papierami pobytowymi bym chwile poczekala, zawsze zdarzy, a i tak ma mase na glowie. Poza tym, maja pewne znaczenie przetargowe w rozmowie z bylym.

--- Koniec cytatu ---
Wiez co przyznam sie , ze nie bardzo rozumie jakie? Ale mniejsza o to. Bardziej chodzi mi o to, ze formalnie na papierze ciagle sa w jakis sposob razem. No i wydaje mi sie , ze czysto teoretycznie powod dla ktorego dostala pozwolenie na pobyt czy jak to sie teraz nazywa sie zmienil, wiec moze warto to zmienic. Tak dla wlasnego spokoju i stania na wlasnych nogach.

gumiscph:
 oj  co  to  bedzie  jak  ten komunistyczno  - socjalistyczny  system  w koncu u  upadnie ?   zero komun ,  zero  idiotow  w  komunach  ,  i  zero  pieniedzy za  nic  ..  tak  tu  bylo  do  poczatku  lat  70 . Albo powrot albo  bankructwo  .. albo  Grecja :)

Jomir:
Wiesz co, poniekad zgadzam sie z Toba w kwestii tego dawania pieniedzy za nic.

Jednak, rozdzielalabym sprawy i uzaleznialabym pomoc od postawy osoby, ktora o nia prosi.
Bo co innego jak ktos tylko patrzy, jak tu siedziec w domu, nic nie robic i ciagnac z Panstwa ile sie da. A co innego jak ktos, tak jak Aisek walczy pazurami o staniecie na wlasnych nogach i traktuje pomoc z kommuny jak ostatecznosc.

gumiscph:
 Nie  maialem  jeje na mysli tylko  te  anomalia o  ktorych  sie  slyszy  . Flex job  gdzie  doplacaja  komus  kto  ma  25.000  miesiecznie na  czesc   etatu  nastepne  20.000  na  przyklad  .To jest  chore  .
Albo  ci  20 latkowie  na  førtidspension .To  ze  ktos  sobie  glupoty  szyji  tatuuje  i twierdzi  ze ma  depresje  nie  znaczy  ze  panstow ma  za  ta  sosobe  placic  prze  reszte   zycia .Tu juz  2  pokolenie jest w  depresji  bo ich system  stara  nie  czlowieka  kompletnie  uzaleznic  od panstwa  i  komuny .Jednoczesnie  tzw.  wiezy  rodzinne  zostaly  zatracone  kompletnie  w  tej  matni  coraz  to nowych durnych  przepisow  i nakazow .  Do jakiego modelu  spoleczenstwa  ewentualni  emigranci maja  sie dostosowywac  ??? Swiata  z Orwellowskiego  1984  gdzie komuna  namierza  kto  z  kim  spi  bo  od  tego zaleza  dodatki  ??

vordingborg:
Dlaczego asiaka zewsząd wywalają, przecież w ten sposób wychowa jakiegoś degenerusa  :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej