Ogólne > Pomoc!
Dunski partner wyrzucil mnie z domu z dzieckiem
Idris:
--- Cytat: Jomir w 01 Mar 2012, 00:36:05 ---Mam dokladnie takie samo zdanie, co do tego, ze jezeli pracuje, placi podatki, to czas zamieszkania nie jest istotny.
Z papierami pobytowymi bym chwile poczekala, zawsze zdarzy, a i tak ma mase na glowie. Poza tym, maja pewne znaczenie przetargowe w rozmowie z bylym.
--- Koniec cytatu ---
Wiez co przyznam sie , ze nie bardzo rozumie jakie? Ale mniejsza o to. Bardziej chodzi mi o to, ze formalnie na papierze ciagle sa w jakis sposob razem. No i wydaje mi sie , ze czysto teoretycznie powod dla ktorego dostala pozwolenie na pobyt czy jak to sie teraz nazywa sie zmienil, wiec moze warto to zmienic. Tak dla wlasnego spokoju i stania na wlasnych nogach.
gumiscph:
oj co to bedzie jak ten komunistyczno - socjalistyczny system w koncu u upadnie ? zero komun , zero idiotow w komunach , i zero pieniedzy za nic .. tak tu bylo do poczatku lat 70 . Albo powrot albo bankructwo .. albo Grecja :)
Jomir:
Wiesz co, poniekad zgadzam sie z Toba w kwestii tego dawania pieniedzy za nic.
Jednak, rozdzielalabym sprawy i uzaleznialabym pomoc od postawy osoby, ktora o nia prosi.
Bo co innego jak ktos tylko patrzy, jak tu siedziec w domu, nic nie robic i ciagnac z Panstwa ile sie da. A co innego jak ktos, tak jak Aisek walczy pazurami o staniecie na wlasnych nogach i traktuje pomoc z kommuny jak ostatecznosc.
gumiscph:
Nie maialem jeje na mysli tylko te anomalia o ktorych sie slyszy . Flex job gdzie doplacaja komus kto ma 25.000 miesiecznie na czesc etatu nastepne 20.000 na przyklad .To jest chore .
Albo ci 20 latkowie na førtidspension .To ze ktos sobie glupoty szyji tatuuje i twierdzi ze ma depresje nie znaczy ze panstow ma za ta sosobe placic prze reszte zycia .Tu juz 2 pokolenie jest w depresji bo ich system stara nie czlowieka kompletnie uzaleznic od panstwa i komuny .Jednoczesnie tzw. wiezy rodzinne zostaly zatracone kompletnie w tej matni coraz to nowych durnych przepisow i nakazow . Do jakiego modelu spoleczenstwa ewentualni emigranci maja sie dostosowywac ??? Swiata z Orwellowskiego 1984 gdzie komuna namierza kto z kim spi bo od tego zaleza dodatki ??
vordingborg:
Dlaczego asiaka zewsząd wywalają, przecież w ten sposób wychowa jakiegoś degenerusa :(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej