Ogólne > Edukacja
Szkoły w Esbjergu dla dzieci z Polski
agas.:
Witam szukam osób które mieszkaja z dziecmi w Esbjegu i które mogłyby mi cokolwiek napisac o szkołach do których chodza ich dzieci.Otóż przeprowadzam się w wakacje z dziecmi(8 letnia córka i 3 letnim synkiem)do Esbjergu do męża i strasznie sie boja o dzieciaki,niewiem czego mogę sie spodziewac..prosze o jakiekolwiek informacje.pozdrawiam Aga
agas.:
No cóz wyglada na to ze w Esbjergu niema polskich dzieci uczęszczających do tamtych szkół ???
zpw82:
Hejka,
moja cora chodzila do spangsbjergskole,maja tam taka klase dla dzieci nie znajacych jezyka,ale szczerze mowiac nie polecam.Nauczyciele sami nie wiedzieli,co maja z tymi dziecmi robic i w rezultacie corka nie wyniosla zbyt wiele z tej szkoly.Pozatym w Esbjerg jest p.Alicja,ktora prowadzila kiedys zajecia jez.polskiego dla dzieci,nie wiem czy jeszcze prowadzi,mozesz zapytac w komunie.
pozdrawiam
agas.:
Witam to gdzie przeniosłaś dziecko jesli w spangsbjergskole było zle?w maju jade do esbjerg,i chciałabym wiedziec do których szkół warto się wybrac na rozmowe aby móc zdecydowac gdzie posłac dziecko..dziekuje za odpowiedz pozdrawiam
zpw82:
Przenieslismy sie do Frederikshavn i tu szkola i nauczyciele sa w porzadku.Najpierw musisz isc do komuny zglosic dziecko do szkoly,pozniej dostaniesz wezwanie na rozmowe i tam cie skieruja do konkretnej placowki.Tak bylo w naszym przypadku.Z tego co wiem to nie kazda szkola ma taka "swiatowa"klase.
pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej