poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Dziecko!  (Przeczytany 25439 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
Odp: Dziecko!
« Odpowiedź #30 dnia: 09 Kwi 2012, 11:13:40 »
Pultaj sie pultaj Malenka. Nic co mnie nie dotyczy nie jest w stanie mnie obrazic . Bawisz mnie i tyle, o! ;-)

A jak dziecko sie czuje ? :-) Pozdrawiam

Offline MartynaM

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 9
  • -Otrzymane: 13
  • Reputacja: +7/-9
« Odpowiedź #31 dnia: 09 Kwi 2012, 12:08:12 »
Mala Czarna - widac, ze bardzo chcesz ludziom pomgac.
Moze jednak pomagaj tym, ktorzy tej pomocy od ciebie bezposrednio potrzebuja i o nia sie zwracaja. Mozna przeciez przekazywac pomocne informacje na prywatna poczte.

Twoja forma przekazywania informacji i "uswiadamianie" forumowiaczow o ich niewiedzy i brakow w edukacji, jest mocno nietatkotwna i  nie przyciagnie do ciebie przyjaciol.

"Porady medyczne na odleglosc" - mozesz takie forum otworzyc i tam dzielc sie swoja wiedza z tymi wszystkimi, ktorzy wola sie leczyc przez internet i sa na tyle leniwi, ze nie chce im sie "dogooglowac" do interesujacych ich tematow. Tam bedziesz mogla ich wyreczyc i byc bardziej pomocna.

Nie tracic czasu na niesympatyczne dyskusje z innymi tutaj forumowiczami.

Serdeczne swiateczne pozdrowienia.

kaja288

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 09 Kwi 2012, 13:42:06 »
Wciaz przed lanym poniedzialkiem a Ty uparcie "wode lejesz" ´"MiniCzarna.

@ae@ uwazaj, bo juz Sebusia stad wyeliminowala, teraz szykuje sie pewnie na Ciebie?Chociaz.... ja juz czuje Jej zwrok ...bo tak slicznie mnie nazywa  ;D 
Rozpocznie nastepny temat z nagonka, a ja juz nie zniose tych samych wypocin :(
MC, zostaw juz ten temat medyczny i zatruwaj nim polskie fora bo mnie juz to lekko ...yyy hmmm irytuje  ::)
Mała Pigmej nie ma zwiazku z moim banem a jej "wiedza" medyczna jest na poziomie googlującej bezrobotnej w pismach typu pani domu ...hehehe nawet porównuje sie do rogi  ;D MałaCzarna masz nową ksywke : ProfesorPigmej

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #33 dnia: 09 Kwi 2012, 15:54:07 »
Ty gdy dajesz rady też odpowiadasz ...albo od tyłu... albo z extra dodatkiem  ;) Nieprawdaż?  ;)

Jeśli chodzi o dziecko ,gdy można pomóc dodatkowo zaradzić problemowi nie tylko jednorazowo ,
dlaczego tego nie uczynić?

Mysle, ze nalezaloby zapytac tych ktorym radze, czy im sie moja rada przydala. Twoja postawa checi pomocy jest bardzo szlachetna, tylko, ze mozenajlepiej byloby przekazac je bezposrednio zainteresowanej osobie, zamiast  rozwijac en temat w niewlasciwym kierunku "kto wie najlepiej" a "kto nic nie wie na tematy, o ktorym Ty jestes najlepiej zorientowana", a szkoda bo sam temat, ktory poruszylas jest interesujacy, ale nie w tym kontekscie. Zapytaj osoby, ktora otworzyla ten watek, ile z tego galimatyjasu wyniosla. Mysle, ze i byc moze juz goraczka dziecka ustapila i powoli wraca do zdrowia, kiedy tutaj dyskusja nadal trwa......dyskusja :o

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #34 dnia: 09 Kwi 2012, 17:46:56 »
 :D
Mała Pigmej nie ma zwiazku z moim banem a jej "wiedza" medyczna jest na poziomie googlującej bezrobotnej w pismach typu pani domu ...hehehe nawet porównuje sie do rogi  ;D MałaCzarna masz nową ksywke : ProfesorPigmej
Oj Seba nie dokuczaj  jej już tak........ona reanimuje forum..... ;D ;D ;D
(cycki cycki dymanko)

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 09 Kwi 2012, 18:38:32 »
Mysle, ze nalezaloby zapytac tych ktorym radze, czy im sie moja rada przydala. Twoja postawa checi pomocy jest bardzo szlachetna, tylko, ze mozenajlepiej byloby przekazac je bezposrednio zainteresowanej osobie, zamiast  rozwijac en temat w niewlasciwym kierunku "kto wie najlepiej" a "kto nic nie wie na tematy, o ktorym Ty jestes najlepiej zorientowana", a szkoda bo sam temat, ktory poruszylas jest interesujacy, ale nie w tym kontekscie. Zapytaj osoby, ktora otworzyla ten watek, ile z tego galimatyjasu wyniosla. Mysle, ze i byc moze juz goraczka dziecka ustapila i powoli wraca do zdrowia, kiedy tutaj dyskusja nadal trwa......dyskusja :o

Dziękuję Roga! Podobnie jak ty czasami w odpowiedzi piszę więcej niż zapytano.A to dlatego gdyż ludzie nie mogą zapytać o coś o czym nie wiedzą . Znasz takie sytuacje i wiesz że ludzie są zaskoczeni jak się sprawy toczą,ale gdy ich odpowiednio wcześniej uprzedzić/dostarczyć wiedzy nie ponoszą przykrych konsekwencji.
Często przy okazji schodzi się na inny ciekawy temat i tak się tu stało.
Sama pamiętam że dzieliłes się swoją wiedzą chyba o Szwecji -DK co mnie niezwykle zainteresowało aleee jak zawsze skończyło się problemem z Solvej. 

Nie napisałam na priv,gdyż pomyślałam o innych ,którzy mają lub będą mieć podobną sytuację z dzieckiem.
Napisałam o pasożytach ,gdyż sądzę że znaczna większość ludzi nie wie o tym.
Na pewnym forum spotkałam młodą matkę która przez pasożyty niemalże straciła dziecko.Teraz ostrzega każdego ,chociaż nieźle czasami jej się obrywa,zarzuca jej się kłamstwo.

Napisałam o niebezpiecznych lekach myślę że o tym na pewno na tym forum nikt nie wie. 
podaję jeszcze raz link

Czy takie niebezpieczne leki mogą znajdować się w aptekach w DK lub PL  i czy należy pisać o tym na forach?
Zdecydowanie TAK! 
Spotkałam młodą kobietę ,której dziecko po podaniu pewnego leku zostało niepełnosprawne.
Miała żal do całego świata powtarzała -Dlaczego nikt mi nie powiedział ?
Należy mówić o tym najgłośniej jak tylko można,niezależnie czy ludzie wierzą czy nie,być może jednak da się kogoś uratować.

Dlaczego dyskusja tak się potoczyła ?
Roga wierz mi że byłam przekonana iż intencje ae są szczere , być może naprawdę ma jakiś swój problem .
Ostrzegano mnie aby nie wchodzić z nią w dyskusje gdyż często jej zachowania to kąsania .
Ale pomyślałam hmm...jeśli dam jej szansę może doceni i zechce się zwyczajnie podzielić swoją wiedzą.
Przyznaję było to zwodnicze zachowanie na które dałam się nabrać.

No cóż Adam Mickiewicz drwił z naszych przywar w niewybredny sposób , 8)
niczego nowego na tym forum nie wymyśliłam.  ;) ;D

Martyna odpowiem ci później. :)

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #36 dnia: 09 Kwi 2012, 19:00:25 »
Problemem to sa osoby, ktore ze wstydu zmieniaja nicki, tak tez bylo z Tamta i z Toba jest to samo. Zaloze sie, ze jeszcze troche i ta mini zamienisz na inny worek,hmmmm  moze w kroliczka ,bo Ty lubisz panow zabawiac?   ;D :)
Pffff.....Drzwi sie zamknie to przez okno wejdzie, jehowa czy co za czort?   :o

I wciaz nie ma odpowiedzi jak dziecko sie czuje :(

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 09 Kwi 2012, 19:00:25 »

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 09 Kwi 2012, 19:12:23 »
Jak tu milo i swiatecznie sie zrobilo drogie panie ;D ;D ;D domyslam sie ze wczeniej na mszy bylyscie u komunii i to Was tak naladowalo  ;D ;D ;D mokrego dyngusa ;)

Zwróć uwagę że dyskusja toczyła się normalnie,odpowiadałam na pytania.
Jednak jak mam reagować gdy Solvej zarzuca mi jakobym Sebę wyeliminowała z tego forum.
Czy to nie jest KŁAMSTWO ? Nawet święta,spowiedź nie powstrzymały ją od kłamstw.

Jest takie katolickie powiedzenie stoi pod figurą a diabła ma pod skórą.

Jeśli kogoś nie interesuje wątek czy czyjeś wypowiedzi -to niech nie czyta.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #38 dnia: 09 Kwi 2012, 19:34:36 »
Mnie interesuje jak dziecko sie czuje i tak sobie tu zagladam  ;D ....... i co znowu widze ?  :(

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 10 Kwi 2012, 22:43:57 »

"Porady medyczne na odleglosc" - mozesz takie forum otworzyc i tam dzielc sie swoja wiedza z tymi wszystkimi, ktorzy wola sie leczyc przez internet i sa na tyle leniwi, ze nie chce im sie "dogooglowac" do interesujacych ich tematow. Tam bedziesz mogla ich wyreczyc i byc bardziej pomocna.

MartynaM  sądzę że w dużej części na twój post odpowiedziałam odpowiadając Rodze,
więc nie będę się powtarzała.

Natomiast z twoim spojrzeniem zupełnie się nie zgadzam aby tutaj nie pisać o sprawach medycznych!

Odpowiem pytaniami:

Czy na tym forum powinny znajdować się informacje ,że kurczaki nafaszerowane są
antybiotykami,prozakiem ,arszenikem itd  ?

http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Tym-karmione-sa-kurczaki-A-potem-my-to-jemy,wid,14393818,wiadomosc.html?ticaid=1e3fe

Czy powinniśmy pisać ,że do pepsi dodaje się komórki z nienarodzonych dzieci  ?

http://annonavita.blogspot.com/2012/03/pepsi-wykorzystuje-komorki-z.html

Czy powinniśmy być uświadomieni ,że do jogurtów dodaje się środki konserwujące
np.silnie żrący-trujący perhydrol ?

zobacz gdzieś od 6 min.dzieje się to w PL

A co powiedzieć o aspartamie -truciźnie  znajdującej się w tysiącach produktów ,również w lekach.
Sprawdź produkty masz tą truciznę w domu .

Dziecko przychodzi do rodzica i mówi, że boli go brzuszek ,głowa ,często choruje itd. zatroskany rodzic wpada na forum i szuka pomocy .Pyta tylko o pogotowie...hmm tylko o tą jedną ważną informację .
Nie zapyta o więcej, bo nie jest świadomy co mogło zaszkodzić dziecku.

Pytanie do ciebie. :)
Podzielić się z rodzicem/rodzicami na wszelki wypadek informacjami czy czekać aż stanie się nieszczęście ?
Wówczas rodzice na pewno poszukają forum gdzie w końcu ktoś ich uświadomi  i jak zawsze padnie to samo pytanie DLACZEGO MI NIKT WCZEŚNIEJ NIE POWIEDZIAŁ ? :'(

Offline MartynaM

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 9
  • -Otrzymane: 13
  • Reputacja: +7/-9
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Kwi 2012, 01:10:49 »
Mala Czarna.
Poddaje sie - twoj ekstremizm jest powalajacy.
Zastanawiam sie czy masz odwage zjesc albo wypic cokolwiek, bez uprzednio wykonana analizy laboratoryjnej.

WSZYSTKO W ZYCIU JEST SZKODLIWE !
I kazdy produkt moze byc szkodliwy.
I wszystkie leki maja dzialania uboczne.
Nawet zielarstwo moze wyrzadzic wiecej szkody niz pozytku - wszystko jest relatywne.
ZYCIE JEST SMIERTELNA CHOROBA !

Zycze wiec powodzenia w Twoim "poslannictwie"!
Nie musisz jednak przy okazji swoich "wykladow" wytykac innym nieuctwa i glupoty (tylko dlatego, ze maja inne od twojego zdanie)
Mozna odniesc wrazenie, ze uwazasz siebie za osobe "wszechwiedzaca". Troche taktu i skromnosci nigdy
nie zaszkodzi.

Odpowiadajac na Twoje pytania w poscie skabusewanym do mnie odpowiem - dziele sie zawsze z innymi informacjami jedynie na temat moich osobistych doswiadczen z omawianego przez Ciebie tematu. Tylko o takich doswiadczeniach, w ktorych niejako sama bylam "krolikiem doswiadczalnym". I przeciez tak naprawde, cos co nie bylo dobre dla mnie, nie musi byc szkodliwe takze dla innych.
W obecnym swiecie nieuczciwej konkurencji. gdzie rzadza jedynie pieniadze, nigdy nie mozna miec prwnosci, czy za informacjami o szkodliwosci Pepsi nie stoja producenci Coli, a o zatrutym drobiu nie informuja hodowcy wieprzowiny.

Nie dajmy sie zwariowac!

Rozwaga, zdrowy rozsadek, umiar i optymizm - sa moim zdaniem najlepsze do przejscia pozytywnie przez zycie.

Offline neletop

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Kwi 2012, 07:47:34 »

Dziecko zostalo wylane z kapiela  :P

Ale posty fajnie sie czyta - lepsze niz kryminal ;D

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #42 dnia: 11 Kwi 2012, 17:59:28 »
Na poczatku czytania zrobilam sie -chora, teraz jestem juz chorsza , jeju...  a stopy mam juz zimne,czy ja  schodze ?  :o :D
Powazne sprawy a ja sobie zartuje, juz nie bede, w samotnosci bede sie usmiechac :D

Milego wszystkiego zycze :)

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Kwi 2012, 19:14:16 »
Do tej listy trucizn MC kUniecznie należy dodać moją byłą.
Strasznie trująca i zjadliwa była i o mało mnie nie wykończyła.

ps. Solvej zrób jak ja zrobiłem, ciepłe skarpety na nogi i w nogi ;)

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #44 dnia: 11 Kwi 2012, 20:13:16 »
....Pytanie do ciebie. :)
Podzielić się z rodzicem/rodzicami na wszelki wypadek informacjami czy czekać aż stanie się nieszczęście ?
Wówczas rodzice na pewno poszukają forum gdzie w końcu ktoś ich uświadomi  i jak zawsze padnie to samo pytanie DLACZEGO MI NIKT WCZEŚNIEJ NIE POWIEDZIAŁ ?...

Nie masz zadnych podstaw, zadnego wyksztalcenia, zadnej udokumentowanej wiedzy, masz swoje wlasne prywatne poglady i nic poza tym.
Nawet lekarz specjalista chorób oczu nie bedzie sie wypowiadal na temat leczenia chorób psychicznych bo ma tyle rozumu i przyzwoitosci zeby zadac sobie pytanie - jaka wiedze naprawde o tej chorobie psychicznej posiadam - zadna - a wiec wstrzymam sie z moimi prywtnymi zapatrywaniami i skieruje czlowieka do kogos kto sie na tym zna.

Wyobrazasz sobie ze lekarz dermatolog  bierze skalpel i operuje twoje dziecko?
Nie, prawda? Wolalabys zeby dziecko kroil chirurg - tak samo i z twoimi "radami" .

Dla wszystkich lepiej jesli zwróca sie do specjalisty a nie do "dermatologa, któremu sie wydaje ze moze operowac na otwartym sercu" bo przeczytal/uslyszal/wierzy ze wie jak to sie robi.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 11 Kwi 2012, 20:13:16 »

Pieniadze rodzinne na dziecko a rozwod

Zaczęty przez kumcokDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 11164
Ostatnia wiadomość 13 Gru 2018, 08:27:39
wysłana przez Jomir
Chorobowe na dziecko

Zaczęty przez GajolDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 9512
Ostatnia wiadomość 03 Sty 2011, 17:50:58
wysłana przez kaja83
Kleszcz, dziecko i słuzba zdrowia

Zaczęty przez liliaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 10387
Ostatnia wiadomość 31 Maj 2011, 10:17:11
wysłana przez inna
dziecko w danii

Zaczęty przez annaodenseDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8351
Ostatnia wiadomość 07 Maj 2007, 09:12:31
wysłana przez mona
zasiłek na dziecko

Zaczęty przez aleksandra1978Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 4442
Ostatnia wiadomość 03 Kwi 2008, 23:44:12
wysłana przez Agner