Ogólne > Hydepark

lubie to forum...

<< < (2/4) > >>

marta_malgorzata:
Zaczelam ten watek nie dla tego, ze potrzebuje tanszych uslug, tylko dla tego , ze moj dunski jest na poziomie zerowki.

Mam dom, ogrod, samochod, jestem kobieta, wiec chce zadbac o siebie, ale nie radze sobie jeszcze w tym kraju,zwlaszcza z jezykiem,  a wiem ilu Polakow przyjechalo tu ostatnimi czasy do pracy , a ja najnormalniej w swiecie czesto takiej pomocy potrzebuje.

Mysle , ze i ONI chetnie umiesciliby tu swoje namiary, nie dla tego, zeby sluzyc Polakom za pol ceny, ale zeby miec z polskim jezykiem choc troche kontaktu.
Choc jak pisalam wczesniej czesto jest to tzw. symbioza.
Sama znam i korzystam z uslug polskiego dentysty i adwokata.

A  byc moze jest ktos wsrod forumowiczow, kto z takiej pomocy chce skorzystac.

Poczatki  nie sa latwe.

GoTTie:
Ja chetnie pomoge przy komputerach, samochodach i ogrodach :)

@nn@:
Bardzo podoba mi sie ten pomysl.Ja np.szukam polskiego dentysty w poludniowej jutlandii.
Okolice Tønder.Tinglev,Abenro.
Jak ktos ma namiary to bede wdzieczna.

Grzegorz_Odense:
.
Ja bym poszukal polskich fachowców w taki sposób .
Wszedl na www.google.dk i wpisal haslo \"de gule sider\" wtedy ma sie dostep do internetowej ksiazki telefonicznej obejmujacej cala Danie . Kazdy fachowiec prowadzacy legalna praktyke na pewno w niej jest . Wtedy w wyszukiwarce ksiazki telefonicznej wpisal poszukiwane haslo - np. tandlæge ( dentysta ) oraz wybral okolice np. Sønderjylland - dotal namiary klinik i sprwadzal ich personel wybierajac tylko polskie nazwiska .

Mozna to oczywiscie zrobic i ze zwykla lokalna ksiazka telefoniczna ale czasem akurat na danym terenie moze nie byc Polaka o danej specjalnosci a tuz za granica obszaru telefonicznego tak .

Mialem taki sam problem jak przyjechalem do Danii ale dalem sie szybko przekonac ze dunski dentysta jest co najmniej tak samo dobry jak polski ( jest polska dentystka w Odense ale moi znajomi jej nie polecali ) . Poza tym do dyskusji o leczeniu zebów nie potrzeba duzo wiecej jak powiedziec AUUU !!!! i pokazac gdzie boli ;-)

@nn@:
Ty jak zawsze masz racje.pewnie ,ze nie trzeba duzo mowic ,ale wiesz jak to jest-jakos tak razniej jest.
Pozdrowka.
Ps.
Ja tez lubie to forum:P :kiss: :kiss: :kiss:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej