Ogólne > Rodzina ...

Zasiłek rodzinny

<< < (15/31) > >>

madziaz2007:

--- Cytat: farvela w 06 Sty 2014, 14:04:24 ---jezeli maz pracuje od listopada 2012 to w mysl obowiazujacych na ta chwile zasad nabywal prawo do zasilku na dzieci w maju 2013 dopabuse. Takze pierwsza wyplata byla w lipcu, potem pazdziernik. U nas bylo dokladnie tak samo. Teraz przepisy sa takie, ze zasilki - 25 proc przyznawane sa PO pół roku. Jeśli będzie jakiekolwiek wyrownanie (nie ma pewnosci przeciez jak to sie zakonczy) to wtedy zapewne wyrownaja za calosc...ale na dziś dzień jest wszystko w porządku. Powinniście dostać w styczniu 50 proc. zasilku za kazde dziecko.

--- Koniec cytatu ---

Dostaliśmy 50 % zasiłku,bez żadnego wyrównania...Mąż mówił,że  kolega z pracy dziś mu powiedział,że można się odwołać żeby dostawać 100%  bo ponoć nie przeszła ta zmiana...coś ktoś wie? 

Jomir:
Zmiana o wyrowaniu nie weszla (przynajmniej jeszcze), a nie odwrotnie.

madziaz2007:
Zasilek Rodzinny z Danii - Nowe Zmiany
Tagi: Dania, zasilek, rodzina, dzieci, UE, Polska.
Wprowadzone nowe zasady otrzymywania zasilku rodzinnego, i zasilku dla dzieci podobnie jak zasady przyznawania pomocy socjalnej dla studentøw zostaly podwazone przez Komisje Europejska.

Na wniosek Komisji Europejskiej zniesione zostaly, wprowadzone  ostatnim razem niekorzystne zmiany dot: przyznawania pelnego zasilku na dzieci , w ktørych to prawo do pelnego zasilku przyslugiwalo po 2 latach pracy w Danii.

To znaczy , ze prawo do pelnego zasilku rodzinnego , i zasilku na dzieci przysluguje od pierwszego dnia pracy.

Warunkiem jest, ze jeden z rodzicøw zamieszkuje i pracuje w Danii .

to wyczytałam w necie

Jomir:
A ja to znalazalam w tej chwili na oficjalnej stronie panstwowej:

https://www.borger.dk/Sider/Boerne-ungeydelse-regler-udlaendinge.aspx

https://www.borger.dk/Sider/Familieydelser-optjeningsprincip-aendring.aspx

od 18 czerwca 2013 nic sie jeszcze nie wydarzylo w Panstwie dunskim, ale jak widze polska prasa jest lepiej poinformowana.
NIe mowie, ze sie nie wydarzy, ale poki co nic jeszcze nie ogloszono.

maddzia22:
 A MNIE ZARAZ SZLAK TRAFI JUZ 4 RAZ DOSTAŁAM RODZINNE 25% .PISZE DZWONIE A ONI NIC.MAZ PRACUJE W DANI JUZ 17-TY MIESIAC.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej