Ogólne > Rodzina ...

Jaki wozek dla dziecka?

<< < (4/13) > >>

Jomir:
Po drugie, jezeli chodzi o polskie wozki, to ja nie mowie, ze polskie jest bee generalnie, ale:
1. ze sa problemy z reklamacja i serwisem (i sa)
2. Ze sa po prostu male i starczaja na krotko (do 6-8 miesiecy), i masz nawet przyklad Rybki Willego, ktora juz sprzedaje wozek, choc dzieciatko ma (jezeli dobrze licze) okolo 7 miesiecy. Moja corka ma 15 i ani mysle pozbyc sie wozka.

Jomir:

--- Cytat: Jomir w 09 Maj 2012, 10:07:57 ---Spoko Piotrze.
Zauwaz, ze:
1. niska ocene wozek ma tylko za cene!
2. zarzuca sie zla dystrybucje w Polsce (mieszkamy w Danii)
3. modele, ktore ja chwale i ktore polecam, sa dostepne TYLKO w DANII (produkowane w Szwecji TYLKO na rynek dunski).
Widzisz roznice?

--- Koniec cytatu ---

A tu cytat z Twojego artykulu:
"W porównaniu z wózkami  Hartan, czy Mutsy , wózki firmy  Emmaljunga niestety przegrywają, głównie  ze względu na wyższą cenę i wagę oraz mniej atrakcyjny wygląd (to ostatnie kryterium subiektywne i nie musimy mieć pełnej racji ).  Bronią  się  i wygrywają jedynie  w  aspekcie bezpieczeństwa"
Nie wiem, czy slowo JEDYNIE jest tu na miejscu, bo jak dla mnie bezpieczenstwo dziecka jest najwazniejsze.

Jezeli chodzi o wage, to test jest nieobiektywny, porownano wozki polskie na aluminowych stelazach, z Emaljunga na stalowym. Emaljunga ma tez aluminowe stelaze, wiec autor testu powinien sie wysilic i porownac odpowiednie modele.
To tak jakby porownywac sile ciosu boksera z wagi ciezkiej i koguciej.

RybkaWillego:
Jomir mój synek 2 dni temu skończył 8 miesięcy. A wózek sprzedaję bo w gondoli mały już się po prostu nie mieści  :'( bo on jest bardzo długim chłopcem jak na swój wiek ( 77 cm). Dlatego od jakiegoś czasu używamy spacerówki. Niedawno kupiliśmy w Polsce nową zgrabniutką spacerówkę dla Kacperka, która zajmuje dużo mniej miejsca w aucie niż ta poprzednia no i jest lżejsza. Dlatego właśnie chcę sprzedać poprzedni wózek :)
Jeżeli zaś chodzi o duńskie "trumny" ;) to uważam, że jeżeli ktoś planuje używać wózka przez długo czas to one się do tego idealnie nadają. Ja bardzo lubię te wózki za praktyczność, ale nie podobają mi się wizualnie. I to tyle :) 

czerwiec99:
A ja mam kupiony wozek w Polsce Roan Marita 3 w 1. Uzywam go juz ponad rok i wszystko dziala jak trzeba.
http://allegro.pl/roan-marita-spacerowka-gondola-fot-kurier-gratis-i2318070312.html
Szczerze polecam:)

Jomir:

--- Cytat: RybkaWillego w 09 Maj 2012, 11:02:31 ---Jomir mój synek 2 dni temu skończył 8 miesięcy. A wózek sprzedaję bo w gondoli mały już się po prostu nie mieści  :'( bo on jest bardzo długim chłopcem jak na swój wiek ( 77 cm). Dlatego od jakiegoś czasu używamy spacerówki. Niedawno kupiliśmy w Polsce nową zgrabniutką spacerówkę dla Kacperka, która zajmuje dużo mniej miejsca w aucie niż ta poprzednia no i jest lżejsza. Dlatego właśnie chcę sprzedać poprzedni wózek :)
Jeżeli zaś chodzi o duńskie "trumny" ;) to uważam, że jeżeli ktoś planuje używać wózka przez długo czas to one się do tego idealnie nadają. Ja bardzo lubię te wózki za praktyczność, ale nie podobają mi się wizualnie. I to tyle :)

--- Koniec cytatu ---
Oj, czyli dobrze pamietalam :)
DOkladnie to mialam na mysli, ze z powiedzmy "normalnych" wozkow dzieci wyrastaja szybko.
Pisze normalnych, bo my mielismy Emaljunga kombi w standardowym rozmiarze i Miska wyrosla z niego, jak Twoj synek okolo siodmego miesiaca. Tyle, ze ona sypia na dworze, wiec w spacerowce nie za bardzo, zwlaszcza zima, wiec jak juz pisalam "w te pedy" kupowalismy nastepny wozek. Teraz spacerowka od kombiaka sprawdza sie super. Choc mamy tez wozek numer 3 - klasyczna parasolke, na krotkie transporty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej