Ogólne > Rodzina ...
koniec macierzyńskiego...
MalaCzarna:
Idris :)
Wiesz ja do tej pory piszac mialam na mysli raczej wypowiedzi sopocianki a nie Twoje, ale coz, niech i bedzie.
Rozumiem ,domyśliłam się. Nie chcę się angażować w tego rodzaju problemy , konflikty o marchewkę mnie nie interesują. Ale admin i mody powinny się zainteresować .
Odnosnie Twojego nie moralizowania, przeczytaj sobie swoj pierwszy post. Jesli to nie jest moralizownie i wskazywanie slusznej drogi to ja nie wiem co to jest.
Owszem jest moralizowanie ,ale jest ku temu powód ! Mokka jest niewątpliwie negatywną postacią tego wątku.
Gdyby ta sytuacja wydarzyła się w PL mówiono by o leniwej ,chciwej,czekającej na darmowe pieniądze Pani Kowalskiej .W DK nie powiedzą to Pani Kowalska tylko tacy są Polacy !
Podobnie mówi się Polak złodziej.Ale czy ja albo ty coś ukradłyśmy?Nie ! Zdecydowana większość Polaków z tego forum nigdy nic nie ukradła ! Dlaczego wobec tego kojarzy się nas ze złodziejami?Bo jakaś grupa cwaniaczków zepsuła nam opinię, a ich opinia przylgnęła do nas wszystkich! :'(
Tzn.że w naszym interesie jest reagować i umoralniać na forum negatywne postacie ,przez które może przylgnąć do nas Polaków niesłuszna opinia!!!My jesteśmy bardzo pracowitym narodem,nie czekamy na darmowe pieniążki z komuny! I niech taka opinia pozostanie !
Sytuacja na forum jest taka, za czlowiek predzej moze sie spodziewac oszczerst pod swoim adresem niz odpowiedzi na pytanie. Z ewntualnych odpowiedzi na to pytanie mogly tez skorzystac inne osoby, bynajmniej nie probujace wydoic Danii, ale nie skorzystaja, natomiast dowiedza sie, ze osoba chcaca dluzej opiekowac sie dzieckiem jest oszustem, zebraczka i kto wie kim jeszcze. Dowiedza sie jeszcze ze absolutnie nie nalezy oczekiwac pomocy od rodakow.
Jeżeli pokażą że są wartościowymi osobami mogą oczekiwać pomocy na tym forum ! Nie mam co do tego najmniejszej wątpliwości! Ważny komunikat dla młodych który powinien popłynąć z tego wątku to PRACUJ SAM NA SWOJE UTRZYMANIE ! Nie spodziewaj się, że rodacy pomogą ci wykorzystać system !
W jaki sposob ktos wypowiadajacy sie na forum ma Ci pokazac, ze inwestuje w swoje zycie i cos robi, abys Ty uznala ze jest godzien odpowiedzi na swoje pytanie?
Dania przyjęła nas z otwartymi ramionami dała nam pracę ,mieszkanie ,gratis 3 lata nauki .W zamian chce TYLKO abyśmy utrzymywali sami swoje rodziny ,nauczyli się języka i integrowali się ze społeczeństwem!
Zbyt dużo dla niektórych ? Za trudne ?
Przeczytaj chyba 15 krótkich wpisów Mokki, a zrozumiesz!
A co do Lenina. Zdanie ktore przytoczylas bylo zawarte w pierwszej konstytucji Zwiazku Radzieckiego
Nie czytam takich rzeczy ,być może Lenin przytoczył zdanie z Biblii nie wiem tego.
To tyle co do źdźbła i belki. ;) :D
greg1969:
M.Cz. wyluzuj się już ;D ;D ;D bo piszesz tu jakieś olbrzymie elaboraty, robisz postępy ;D ;D ;D.
MalaCzarna:
--- Cytat: greg1969 w 05 Cze 2012, 20:24:07 ---M.Cz. wyluzuj się już ;D ;D ;D bo piszesz tu jakieś olbrzymie elaboraty, robisz postępy ;D ;D ;D.
--- Koniec cytatu ---
A tak jakoś włączyłam hymn Polski, potem Bogurodzice Dziewicę iii...tekst sam poszedł ;) :D ;D
piotr1:
Sytuacja na forum jest taka, za czlowiek predzej moze sie spodziewac oszczerst pod swoim adresem niz odpowiedzi na pytanie. Z ewntualnych odpowiedzi na to pytanie mogly tez skorzystac inne osoby, bynajmniej nie probujace wydoic Danii, ale nie skorzystaja, natomiast dowiedza sie, ze osoba chcaca dluzej opiekowac sie dzieckiem jest oszustem, zebraczka i kto wie kim jeszcze. Dowiedza sie jeszcze ze absolutnie nie nalezy oczekiwac pomocy od rodakow.
hmm..coz....pozostaje mi sie zgodzic z ta trafna ocena forum- i dodac ze kiedys bylo tu troszke inaczej-mi wiele osob pomoglo :)
mokka:
Czytam... i nie wiem płakać czy się śmiać!
Sopocianka ułożyła mi nowy życiorys!
" Nie mierz innych swoją miarą."
Wnioskuję, że drzemie w Tobie dużo nienawiści do ludzi, albo faktcznie usiadłaś na szpilce!!
Opamiętaj sie dziewczyno!!!!!!!!!!!
Obraziłaś mnie, nie znając mnie!
W gwoli informacji: pracowałam w Dani 3 lata ( więc jakiś język znać muszę), chwille przed zajściem w ciążę straciłam prace. Mój mąż pracuje na kontrakcie stałym, jesteśmy małżeństwem od kilku lat, a ciąża była w 100% planowana!!!!!
NIe po to rodziłam dziecko , żeby do końca życia "żebrać" o socjal!
Będąc na macierzyńskim, każda matka chce w 100% poświęcić swój czas maleństwu.
Powinnaś mnie zrozumieć, przeciez sama jestes matką.
Pytanie było proste i klarowne. Czysto informacyjne, a zrobił się z tego mętlik.
Gdyby tak każdy odpowiadał i beształ ludzi na forum jak Ty, w ogóle ich nie znając, forum dawno przestało by istnieć!!
Dziekuję wszystkim za odpowiedz i dobre słowo:
mmaw, Idris, mbj, newbie12, Reksio, mała30, ladyman, nutka53, mała czarna, Ratatata.
P.s 1. Mała czarna niestety nie mamy pokoju do wynajęcia, ale życze powodzenia w szukaniu :)
P.s.2 Młode mamy, chcące sie poznać i poplotkować, pisać na priv.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej