poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Zeznanie podatkowe  (Przeczytany 2862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ad17

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Zeznanie podatkowe
« dnia: 28 Maj 2012, 14:23:05 »
Witam po korekcie mojego rozliczenia podatku SKAT przysłał list z prośba o podanie informacji czy spędziłem święta Bożego Narodzenia w Polsce. Zaznaczam że sam się nie rozliczałem pomagał mi ktoś w tym. W rzeczywistości spędziłem święta w Danii. I teraz nie wiem czy mam zrezygnować w ogóle z tego pkt i się nie rozliczać. Czy odpisać że święta spędziłem w Danii i to wpłynie na + ??
Proszę o pomoc.

piotr1

• Gość
Odp: Zeznanie podatkowe
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Maj 2012, 17:56:32 »
niewazne czy na plus czy na minus,skat robi kontrole wyrywkowe i jak napiszesz ze byles w pl wtedy a sprawdza np twoj telefon-czy dzwoniles wtedy itp- to kaplica....gra nie warta swieczki ...napisz prawde lepiej

Offline Hans

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maj 2012, 15:44:57 »
...pomagał mi ktoś w tym. W rzeczywistości spędziłem święta w Danii...

Tak to jest, jak się bierze do rozliczenia osoby "które duży zwrot robią", a potem nie są w stanie za błędy ponieść odpowiedzialności...

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maj 2012, 20:52:47 »
Witam po korekcie mojego rozliczenia podatku SKAT przysłał list z prośba o podanie informacji czy spędziłem święta Bożego Narodzenia w Polsce. Zaznaczam że sam się nie rozliczałem pomagał mi ktoś w tym. W rzeczywistości spędziłem święta w Danii. I teraz nie wiem czy mam zrezygnować w ogóle z tego pkt i się nie rozliczać. Czy odpisać że święta spędziłem w Danii i to wpłynie na + ??
Proszę o pomoc.
W pierwszej kolejnosci SKAT pyta i ocz<ywiscie oczekuje, ze odpowiesz tak jak bylo. Jezeli byles w Swita w Danii, nie jest to jednoznaczne z tym ze przysluguje ci ulga za wyzywienie. Jezeli miales mozliwosc przybywania w domu (w Polsce) to ulga sie nie nalezy. Jazdy do *Polski nie sa niczym innym jak dojazdami do pracy do tymczasowego miejsca zatrudnienia i ulga przysluguje tylko wtedy,  kiedy nie ma mozliwosci powrotu na nocleg do domu. Zakladajac, ze Swieta trwaly kilka dni (+ Nowy Rok), to w zaleznosci od odleglosci miedzy miejscem normalnego pobytu w Polsce (sædvanlige bopæl) a tymczasoweym miejscem pracy - Skat moze dokonac oceny czymilaes mozliwosc powrotu na nocleg do domu. Ile tracisz na takiej uldze? Odpowiedz: Ulga = 650 kr./doba. Wartosc podatkowa tej ulgi okolo 230 kr. dziennie. dziennieeidz   

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maj 2012, 20:52:47 »

żółta karta a odliczenia podatkowe

Zaczęty przez feminaDział Podatki

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 8933
Ostatnia wiadomość 12 Lip 2009, 15:20:13
wysłana przez Bluszcz
Przedawnienie podatkowe

Zaczęty przez skater39Dział Podatki

Odpowiedzi: 0