Regionalne > Odense

Jakie jest obecnie ryzyko wyjazdu w ciemno do pracy?

(1/3) > >>

Martaaa_09:
Witam
Razem z chłopakiem poszukujemy pracy na okres wakacyjny w odense, oboje mowimy po angielsku mamy nocleg(u rodziny),chlopak ma doswiadczenie w magazynach,a oboje w ogrodnictwie. Czy jest ryzyko, że wyjeżdżając do Odense w ciemno nic nie znajdziemy? Jaka jest obecnie sytuacja?

dania_d:
W tej chwili to jest duża loteria. Masz szanse jak znasz dobrze ang, masz auto i uda ci się zapisać do vikara gdzie szukają chętnych ale to jest już duża loteria, bo raz nasz jest dużo i teraz jeszcze więcej rumónów i do tego oni chcą pracować po 50 kr i im to nie przeszkadza,
Jak masz dach nad głową to próbuj, ale skoro masz rodzinę w odense to po co pytasz jaka jest sytuacja ?
Niech ci sami naświetlą.
Ale informacje z pierwszej ręki już nawet kontanthjælp obniżyli do 10 miesięcy to już jest tragedia

Martaaa_09:
Moja opina np. tez jest taka ze inaczej sie szuka pracy w cztery oczy niż przez czterech czy ilus posrednikow lub czlonkow rodziny... nie wiem czy dobrze kombinuje?!

piotr1:

--- Cytat: Martaaa_09 w 16 Cze 2012, 19:37:09 ---Moja opina np. tez jest taka ze inaczej sie szuka pracy w cztery oczy niż przez czterech czy ilus posrednikow lub czlonkow rodziny... nie wiem czy dobrze kombinuje?!

--- Koniec cytatu ---
marta dobrze kombinujesz i madrze- tyle ze sytuacja w dk teraz jest nie za ciekawa- nie jest tak latwo teraz znalezc prace jak bylo jeszcze pare lat temu--na przyklad w branzy transportowej(pisze o tej branzy bo pracuje jako kabusewca) duzo firm dunskich upadlo lub musialo poobnizac stawki za frachty bo jezdzi duzo rumonow, bulgarow, niemcow....polakow rowniez ...z drugiej strony nie jest niemozliwe znalezienie pracy, tak ze --powodzenia  :)

dania_d:

--- Cytat: Martaaa_09 w 16 Cze 2012, 19:37:09 ---Moja opina np. tez jest taka ze inaczej sie szuka pracy w cztery oczy niż przez czterech czy ilus posrednikow lub czlonkow rodziny... nie wiem czy dobrze kombinuje?!

--- Koniec cytatu ---
tylko jak szukasz również pracy na magazynie , to raczej twoje szanse na znalezienie pracy bez pomocy vikaru są równe .....
ale życzę powodzenia

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej