Ogólne > Rodzina ...

problem w Polsce z dokumentami E 401 orqz E 411

(1/2) > >>

robotnik:
mam problem gdzie w Polsce mam iść z dokumentami E 401 oraz E 411?
wypełniłem je w mojej komunie w Danii podstemplowali i powiedzieli że polski urząd ma je wypełnić na ostatnich stronach i odesłać do nich do Danii
Tylko pytanie do jakiego urzędu w Polsce mam iść? Do gminy do urzędu pracy?

piotr1:
jesli to sa dokumenty do ubezpieczenia(tak mi sie wydaje ale nie pamietam) to powinienes miec po 2 egzemplarze z kazdego dokumentu i isc z tym do swojego oddzialu nfz,oni  powinni zostawic w polsce i zarejestrowac te papiery a drugi egzemplarz odeslac do danii- mi te dokumenty komuna wysylala , ja tylko zadzwonilem i poprosilem o to

roga:

--- Cytat: piotr1 w 17 Cze 2012, 18:57:14 ---jesli to sa dokumenty do ubezpieczenia(tak mi sie wydaje ale nie pamietam) to powinienes miec po 2 egzemplarze z kazdego dokumentu i isc z tym do swojego oddzialu nfz,oni  powinni zostawic w polsce i zarejestrowac te papiery a drugi egzemplarz odeslac do danii- mi te dokumenty komuna wysylala , ja tylko zadzwonilem i poprosilem o to

--- Koniec cytatu ---
Nie, nie sa to dokumenty do ubezpieczenia. Blankiety te stosuje sie w celu uzyskania rodzinnego na dzieci mieszkajace w Polsce.   

robotnik:
tak, chodzi o pieniądze rodzinne, więc gdzie w Polsce mam je zanieść do wypelnienia?

piotr1:
cholerka ..hmm...mi wszystko robila komuna,nie wiem...dziwne ze sami sie tym nie zajeli..druga sprawa ze powinienes miec te dokumenty wypelnione juz,nawet jak masz je sam i zalatwiasz to sam- to powinny byc wypelnione i powinienes zaniesc to do pomocy spolecznej w swojej miejscowosci w polsce

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej