Ogólne > Rodzina ...

Moze ktos ma wiedze na ten temat

(1/4) > >>

Inez:
Ostatnio wywiazala sie rozmowa z kolega, ktory jest z tych co wszystko wiedza najlepiej, chodzi o to ze jest tu od jakiegos czasu, pracuje legalnie, i chce sciagnac zone i dziecko, i jest swiecie przekonany,ze zona dostanie jakies pieniadze od panstwa, twierdzi ze to gdzies wyczytal, ale mi sie w to wierzyc nie chce, bo to by bylo zbyt piekne, i skoro sa malzenstwem to on ja bedzie utrzymywal, ona tu nigdy nie byla, nie pracowala, wiec wydaje mi sie ze nic nie dostanie bo z jakiej paki`? Tylko pieniadze dzieciece, czy ja mam racje? M am z nim udac sie do komuny i o wszystko wypytac, ale nie chce wyjsc na idiotke i wole sie upewnic, doradzi ktos jak to jest? dziekuje

Roxi903:
 Witaj Inez niestety,ale twoj kolega sie myli Ty masz racje zadnych pieniedzy jego zona nie dostanie od panstwa jedynie co dostanie to zasilek na dziecko wyplacane kwartalnie...

andrejos:
Agnieszko a niby z jakiej okazji miala dostac te pieniadze??? zapytaj sie Go moze Ci odpowie...a rodzinne moze pobierac juz teraz,dzieci nie musza byc w Danii. Z tego co wnioskuje to kolega jest tu dluzej od Ciebie,ale do komuny idziecie razem gdyz ani me ani be ;) ;) ;) czyz mam racje :P powiedz Mu,ze zamiast sie wymadrzac niech wezmie do reki rozmowki polsko-dunskie ;D ;D ;D

varszafiak:
a i owszem byla taka opcja , nazywało sie to "starthjælp"... ale od stycznia 2012 zostala  zniesiona. 

a propo zmian od lipca wchodzi w zycie przepis, wszystkie platnosci (zakupy, uslugi , itp...) powyzej 10.000 musza przejsc przez BANK, pod rygorem zaplacania kolejny raz podatku za towar/usluge.

sopocianka:
Od stycznia tez, zmieniły się przepisy przyznawania pieniędzy na dzieci.
Po przemieszkaniu i przepracowaniu 6 miesięcy 25% po roku 50% po dwóch latach 100% pieniędzy na dzieci :D
Starthjælp już tez odpada ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej