Ogólne > Pomoc!
Posiadanie broni gazowej w Danii
Jomir:
Nic sie nie zmienilo
Jomir:
Co do wysokosci grzywny - policja odsyla do oficjalnych taryfikatorow, ktorych na szybko nie moge znalezc.
W 2003 roku, bylo to 3000 koron, od tego czasu grzywny skoczyly dwukrotnie. Smiem przypuszczac, ze obecnie musisz sie liczyc z grzywna w wysokosci 5.000.
Do tego karencji w staraniu sie o obywatelstwo i teraz tez nie chce mi sie sprawdzac, dokladnie, ale minimum 4,5 roku.
Ania8520:
Za gaz pieprzowy 4,5 roku? To chyba jakis żart. A jak ktoś chodzi z takim gazem wieczorem z psem? Ja np boje sie wychodzić a psu nie wytłumaczysz ze juz jest 23 i ciemno i niebezpiecznie ?!
Jomir:
Nie za gaz konkretnie, a za grzywne powyzej 3000 kr.
daniaa:
--- Cytat: Ania8520 w 13 Lis 2015, 07:53:38 ---...a psu nie wytłumaczysz ze juz jest 23 i ciemno i niebezpiecznie ?!
--- Koniec cytatu ---
To będziesz musiała się tłumaczyć policji, gdy ten gaz użyjesz :) A.. jeszcze zapłacisz odszkodowanie dla napastnika ;)
PS. Trochę mi to przypomina sytuację, która miała miejsce w Ameryce. Złodziej, który kradł koła od auta, dostał odszkodowanie za to, że kabusewca tego pojazdu nie zauważył jego i przejechał mu po rękach. Takie rzeczy tylko w Hameryce ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej