I mam pytanie jak zminimalizować szkody dla tych co nie potrzebują a, chcą bo chcą i już. Jakich użyć argumentów jak argumentem jest chcę bo chce i już ?
Obawiam się , że powszechna dostępność " halucynogenów" zastąpi nam albo naszym dzieciom wolę.
Dokładają już do wszystkiego jakieś zamienniki, substytuty, ulepszacze itd itp, pochłaniamy to wszystko, czy mamy sobie dokładać jeszcze?
Najlepiej zapytać o radę te kraje które już zalegalizowały konopie . Oni mają najlepsze praktyczne dobre i złe doświadczenia. Na pewno zakaz palenia w szkole ,pracy i miejscach publicznych,na pewno granica wieku ,na pewno ilość posiadania...
Ze względów medycznych wyraźne wskazania lekarza , marijuana lecznicza w punktach aptecznych.
Lekarze w klasztorze ojców Bonifratrów w Łodzi hodują od lat zioła , mają w tym względzie doświadczenie tylko korzystać z ich rad . Myślę że z marijuaną też by sobie poradzili i wiedzieli by jak leczenie zorganizować na polskim rynku.
Co jeszcze ? Uświadamianie społeczne w środkach masowego przekazu, w szkołach ... na forach takie jak to.
A jak ktoś chce sobie hodować w domku ,niech hoduje tą odmianę, z ktorą nie ma problemów a wykorzysta na ciasteczka ,czy koktajlu.
W punktach typu pub coś dla palących (niech im będzie

)
Czy będą dodawać jakieś świństwa do marijuany ? Pewnie tak . I za to powinna być kara!
Czy możemy mieć wpływ na całe społeczeństwo?
A czy wszyscy ludzie rozumieją ,że alkohol ,papabusesy to zło ? NIE !
A czy matki rozumieją, że słodycze są bardzo szkodliwe i nie powinne dawać swoim dzieciom ? NIE!
Ile organizm musi wykorzystać wapnia aby cukier "wkupił się" w metabolizm ,zabierając wapń z kości (chore zęby,w przyszłości osteoporoza,choroba trzustki... ) . Szkodliwość jest o wiele większa niż marijuany.
Dodać jeszcze świńskie Danonki ,milch schnitty,Kubusie (Ph powinno być 7,4 a jest coś 3 czyli zabijanie organizmu) i inne zabójcze produkty dla malusich ...
ALE...Skoro się nie kręci w głowie jak po narkotyku tzn. wszystko OK!
Naszprycowane mięso antybiotykami,prozakiem ...fluor (środek uspokajający) ,wszechobecny szkodliwy aspartam ( nawet w lekach)...można wymieniać.
Pochłaniasz dziennie więcej trucizn niż ci się wydaje!
Ubrane w piękną otoczkę reklamy wierzysz że podarowałaś sobie to co najlepsze!
Jaki mamy wpływ na zdrowie ludzi ? Na ich świadomość ? ŻADNĄ !
A ty pytasz mnie : Jakich użyć argumentów jak argumentem jest chcę bo chce i już ?
Spójrz wkoło ta zasada działa od setek lat iiii... masz rację pogłębia się!