Ogólne > Podatki

Feriepenge pytanie

<< < (3/3)

Tomek1983:
ale jak sprawdzałem na stronie feriepenge to na moim koncie nie było nic  a na siwistkach mam wpłaty to wystarczy do nich napisać. A może wiesz co to za znaczenie SH na innym forum pisali że jakieś pieniądze sie należą z tego sh 

Holger:
Takich kont jest duzo w Dani, jezeli nie wiesz na ktorym znajduja sie Twoje pieniadze tp zadzwon do pracodawcy. Swoja droga powinenes otrzymac "Feriekort", to taki blankiecik ktory wypelniasz idac na ferie.
Na feriekort masz wszystkie info jezeli chodzi o wysokosc wyplaty.   To wygladac moze np. Tak.  http://billedeupload.dk/images/qkbIQ.png
Jezeli nadal pracujesz w Dani urlop mozesz wykozystac dopabuse po 1 maja.

darka7:
Oboje z mężem pracujemy i mieszkamy na stałe w Danii. Po zalogowaniu się na stronie feriekonto.dk u mojego męża widnieje kwota 0,00 mimo że na ostatnim odcinku wypłaty widnieje kwota przy opisie "Netto feriepenge". Czy te pieniądze pracodawca przekazuje dopabuse na feriekonto, wtedy kiedy nabiera się uprawnienia do urlopu, tzn. od 1.05.2014? Czy przed wyjazdem na urlop należy złożyć wniosek u pracodawcy i wtedy on wypłaci feriepenge skoro ich nie ma na feriekonto.dk?
Ja pracowałam w zeszłym roku u dwóch pracodawców. Na moim feriekonto od pierwszego pracodawcy są środki, natomiast od drugiego, u którego już nie pracuje, nie ma. Czy muszę się bezpośrednio zwrócić do drugiego pracodawcy? 
Z góry dziękują za odpowiedź

Jomir:
Zacznij od spytania pracodawcy gdzie wplaca pieniadze.
Jakbys przeczytala post powyzej, dowiedzialabys sie, ze takich kas jest wiecej.

liladk:
Witam.
Czy ktoś się orientuje czy po upływie 6 miesięcy od wyjazdu z Dani przepada możliwość uzyskania pieniędzy z feriekonto?
Chciałam złożyć wniosek poprzez borger.dk niestety mam zablokowaną tą możliwość. Jest opcja dla osób które w trakcie roku 2016 wyjechały z Danii jednak termin ustania stosunku pracy nie może przekraczać 6 miesięcy, a tak jest w moim przypadku. Czy to znaczy że te pieniądze przepadły? Oczywiście napisałam maila do urzędu, czekam za odpowiedzią, jestem trochę przerażona i niecierpliwa dlatego piszę też tutaj. Będę wdzięczna za odpwiedzi.
Pozdrawiam wszystkich

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej