Ogólne > Kącik Kulinarny
najlepsze przepisy
zaq:
Ja polecam zurek z jajkiem i kielbaska, wszyscy znajomi dunczycy sie zajadaja, do tego latwe i szybkie w przygotowaniu :) A na deser prawdziwy polski sernik!
kama:
witaj Maggie,
Mam te same doswiadczenie co Reksio odnosnie golabkow, u nas jak goscilismy znajomych rowniez bardzo smakowaly. Kolezanka sprobowala tak jak to je sie w moim domu rodzinnym czyli z dodatkiem smietany i tak smakowalo ze ktorys weekend robilismy znowu dla niej :)
Sprobowalabym moze sledzi w smietanie, plus ziemniaczki, zdaje sobie sprawe ze sa one bardzo popularne tutaj ale z dodatkiem cukru wiec moze te nasze w occie, ze smietanka i cebulka....chyba bym sprobowala...
Jednak to co zawsze serwujemy z mezem jak mamy gosci, sa roladki z kurczaka nadziewane papryka w occie i serem..... znikaja w try migi.....Troszke pracochlonne ale na prawde smakowaly.. a i kazdy produkt do kupienia w Danii
powodzenia, i pozdrawiam
inna:
Zdecydowanie; bigos, rosol,schabowy z koscia i do tego ziemniaki (nie-tluczone) buraczki na slodko i sernik- to zawsze to co moi znjomi zamawiaja u mojej mamy jak sa w PL.
RybkaWillego:
Ja bym stawiała na schabowe kotlety z ziemniakami i jakąś sałatką :)
maniu:
kaczka nadziewana jabłkami pomarańczą cebula i śliwkami wędzonymi + kluski czarne +kapusta kiszona z pieczarkami ;) lub niebieska kapusta
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej