Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej
Ciasto marchewkowe -Gulerodskage
(1/1)
mawi:
Gulerodskage
Ciasto Marchewkowe
(duża brytfanka )
600g brun farin (cukier brązowy)
4 dl oleju (400 ml )
8 jaj
cukier należy ubić z jajami i pomału dodawaj olej i dalej ubijaj
550g mąki
1 łyżeczka grubej soli
4 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżeczki sody
800 g startej marchwi (na grubej tarce)
20g rodzynek
100 do 200 g orzechów włoskich ( pokruszonych)
Do ubitej masy dodaj stopniowo wszystkie te składniki i pomału wymieszaj .
pieczenie ok 20-30 minut w temperaturze 200*C
krem na górę
200 g flødeost naturel 37% (70+)(1 opakowanie serka Filadelfia lub z firmy buko naturel flødeost)
2 łyżki soku z cytryny
50 g cukru pudru( florsukker)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej