Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

Ciasto marchewkowe -Gulerodskage

(1/1)

mawi:
Gulerodskage

Ciasto Marchewkowe
(duża brytfanka )
600g brun farin (cukier brązowy)
4 dl  oleju (400 ml )
8 jaj
cukier należy ubić z jajami i pomału dodawaj  olej i dalej ubijaj


550g mąki
 1 łyżeczka grubej soli
 4 łyżeczki cynamonu
 3 łyżeczki proszku do pieczenia 
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżeczki sody
800 g startej marchwi (na grubej tarce)
20g rodzynek
100 do 200 g orzechów włoskich ( pokruszonych)
Do ubitej masy dodaj stopniowo wszystkie te składniki i pomału wymieszaj  .
pieczenie ok 20-30 minut  w temperaturze  200*C
krem  na górę
200 g flødeost naturel 37% (70+)(1 opakowanie serka Filadelfia lub z  firmy buko  naturel  flødeost)
2 łyżki soku z cytryny
50 g cukru pudru( florsukker)



Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej