Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej
Babeczki bananowe
(1/1)
mawi:
Babeczki bananowe
Składniki
• 2 duże banany
• 200 g cukru
• 1 łyżeczka cukru waniliowego
• 1 jajko
• 200 g mąki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 4 łyżki śmietany kremówki
• 1/2 łyżeczki sody
Etapy przygotowania
1. Składniki połączyć za pomocą miksera i rozlać do foremek (małe foremki ) tak do połowy, by ciasto nie wykipiało w trakcie pieczenia.piec w piekarniku rozgrzanym 180*C w zależności od wielkości foremek ok 15-20 minut .można też ciasto wylać do większej formy wtedy czas pieczenia możne się wydłużyć ,sprawdzamy patyczkiem . Można wykończyć lukrem lub czekoladą . Uważam ,że babeczki są słodkie i maja duzo smaku ,że nie trzeba je dekorować . Smacznego!
Nawigacja
Idź do wersji pełnej