Ogólne > Edukacja
duński
pylasia:
hey! mam pytanie odnośnie szkoły duńskiego która jest zapewniana obcokrajowcom w dk. w jakie dni odbywają się takie zajęcia? po ile godzin tygodniowo? czy jak ktoś pracuje czy też ma możliwość nauki? ale darmowej od państwa? jak długo trwają te moduły? ile ich jest? i jak wyglądają te egzaminy?
ROBCIO CPH:
Państwo zapewnia osobom przebywajacy tutaj legalnie 3 lata bezpłatnej nauki nauka dla pracujących odbywa sie w godz popołudniowych ale takze w porannych dla pracujacych na pozniejsze godziny najlepiej dowiedziec sie w swej komunie jaki system tam funkcjonuje pozdrwaiam
kicia:
hej tak jak napisał poprzednik najlepiej dowiedzieć się w komunie lub już konkretnie wybranej szkole u Nas np. z porannych godz. są zajęcia 4 razy w tygodniu po ok 3 godziny w wieczornych dwa razy w tygodniu i oni wiadomo z racji tego że mają tylko dwa razy w tygodniu egzaminy będą mieć trochę później od Nas ja pierwszy egzamin mam na początku listopada
kicia:
modułów jest 5
kitty:
najlepiej zapytac w swojej kommunie. u nas zajecia sa na rano 3 razy w tygodniu, a na popoludnie 2 razy. w zaleznosci, jaki poziom (DU2 czy DU3) dni sa tez rozne. albo pon., wt., czw., albo wt., sr, pt. modulow jest 5 na DU3 i 6 na DU2. egzaminy sa poczatkowo ustne, pozniej dochodzi tez czesc pisemna.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej