Ogólne > Edukacja
duński
kitty:
sorka, chodzilo mi o szkole, a myslalam o czyms innym. :D
odnosnie poziomow szkoly: kazda jest inna, to fakt. ale tez inaczej traktuja tych, ktorzy ucza sie na kontanthjelp (przepychanie z modulu na modul), a inaczej tych, ktorzy chca sie uczyc. znam osoby, ktore na 5-6 module mowily tyle, co ja po 2! a poziomy (DU2, DU3) zaleza od Twojego wyksztalcenia. jesli masz wyzsze i porozumiewasz sie po ang. albo niem., to na 99% trafisz na DU3. ;)
malwka:
Witam, ja również chce zapisać się na duński w Kopenhadze, czy mając tymczasową zółtą kartę też mogę zapisać się na darmowy duński z komuny? jakie szkoły polecacie żeby dobrze nauczyć się duńskiego, ktoś wyżej napisał,że niektórzy po 5 module mówią tyle co po 2 w innej szkole, proszę polecicie jakąś.
newbie12:
--- Cytat: pylasia w 17 Wrz 2012, 09:54:49 ---dałam też zapytanie odnośnie wykształcenia polskiego ale nikt mi nie odp i usunęłam posta. Może wy coś wiecie na ten temat? będę mieć ukończony mgr i szkołę policealną czy są one akceptowane w danii te tytułu? gdzie to się załatwia? i ile ma się czasu na to po przyjeździe do danii? na jaki język ma być to przetłumaczone? ang, duński? albo bez różnicy? czy jak ukończe te moduły to mogę pójść tam na miejscu do jakiejś szkoły aby mieć jakiś zawód? jakie tam są szkoły? nie chodzi mi o studia wyższe w dk. :) dzięki
--- Koniec cytatu ---
tyle pytań na raz... :) na pewno ukończone studia Ci uznają a w jakim zakresie, okaże się po przedstawieniu dokumentów. W Polsce na studiach jest mniej praktyk niż w Danii więc może być tak, że dyplom uznają ale będziesz musiała dorobić sobie trochę praktyki.Wystarczy mieć tłumaczenie na angielski i nie masz na to żadnego limitu czasowego.
Pisałaś, że uczysz się duńskiego w PL. Może być tak, że jeśli wystarczająco go liznęłaś, szkoła językowa zdecyduje o przyjęciu Cię na wyższy moduł. No ale to okaże się na rozmowie wstępnej :) Powodzenia i daj znać na którą się zdecydowałaś i jak podoba Ci się w Danii :)
newbie12:
--- Cytat: malwka w 17 Wrz 2012, 20:22:05 --- jakie szkoły polecacie żeby dobrze nauczyć się duńskiego, ktoś wyżej napisał,że niektórzy po 5 module mówią tyle co po 2 w innej szkole, proszę polecicie jakąś.
--- Koniec cytatu ---
Studieskolen lub IA Intensiv jeśli chcesz się szybko i skutecznie nauczyć
pylasia:
do newbie12 ja dopabuse za rok chce zawitać w Danii.. ponieważ muszę obronić mgr i pozałatwiać kilka innych spraw w polsce przed wyjazdem - jak na razie szkoła mnie tu trzyma:P uczę się duńskiego żeby na starcie było mi łatwiej ;)
a jak tam z pracą? jest dużo ofert pracy? bo w polsce jest mega ciężko jak na tę chwile cokolwiek coś znaleźć ://
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej