Ogólne > Rodzina ...
Co na drugie śniadanie do przedszkola?
Jomir:
--- Cytat: Anja_an2 w 06 Lut 2013, 21:18:01 ---Co do kranowy, to czy spotkalyscie sie z zaleceniami pielegniarki, zeby od 4 miesiaca zycia przygotowywac mleko modyfikowane na nieprzegotowanej kranowce? Bo dla mnie to juz przesada, nie razi mnie tak picie takiej wody pozniej w zlobku, przedszkolu itd ale mleko dla takiego maluszka??
--- Koniec cytatu ---
Jak dla mnie to tez przesada.
Ze nie wspomne, ze przeciez sie chyba mleko nie rozpusci w takiej zimnej wodzie?
Moja corka nie flaszkowala, to nie doswiadczylam "dobrych" porad w tym zakresie.
Anja_an2:
Skoro nie otrzymalyscie "dobrych" rad to uzupelnie, ze ta zimna wode nalezy podgrzac w mikrofalowce i wtedy dodac MM. Dla mnie nie ma to absolutnie zadnego sensu i nie zamierzam tego robic. Ale moja "szwagierka" dunka pyta mnie przy kazdej okazji po co ta wode dalej gotuje bo ona juz dawno przestala i moj maz tez dunczyk pyta kiedy przestaniemy. Taka juz ich mentalnosc ze czesto nie mysla za siebie, tylko jezeli pielegniarka, lekarz, nauczyciel itd powiedzial to ma tak byc. Mysle ze to samo odnosi sie do wielu zwyczajow tutaj
happybeti:
W takim razie szwagierce i mężowi pokaż opakowanie z instrukcją ;) 8) :P
@ae@:
...Poza tym na każdym opakowaniu MM zawsze jest instrukcja, by robic je na przegotowanej wodzie ;) 8).Na drugi raz, jakby co, to pokaż to pielęgniarce ...
To standartowy tekst bo produkt sprzedawany jest na calym swiecie. Producent zabezpiecza sie przed problemami jesli ktos w Dolnej Wólce wymiesza produkt ze studzienna woda na 2 metrach glebokosci obok chlewika, kurnika i bez domowej kanalizacji.
Wiec pielegniarka odpowie ze w Danii nie ma takiej potrzeby.
Anja_an2:
Ale na dunskiej kaszce Hippa od 4 msc jest tylko zeby podgrzac wode. O gotowaniu tez nie wspominaja.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej