Ogólne > Rodzina ...

Co na drugie śniadanie do przedszkola?

<< < (24/38) > >>

Reksio:

--- Cytat: anha w 07 Lut 2013, 20:16:06 ---Przyczepiłyście się do przedszkolnego żywienia.
O ile wiem,nie ma nakazu posyłania do tego typu placówek więc można pozostać z dzieckiem w domu i gotować mu codziennie trzydaniowe gorące posiłki aby biedne dziecię cały dzień o suchym prowiancie i wodzie z kranu nie umarło z wyziębienia.

--- Koniec cytatu ---

Rzep się czepia psiego ogona  ;D My tu dyskutujemy i wymieniamy się opiniami  :)

Musiałam nadrobić zaległości z kilku dni  ;D  ;D  ;D stąd tyle komentarzy   8)

@ae@:
Vit. D versus podwyzszony kolesterol versus podwyzszone cisnienie versus nadwaga - i wszystko juz jako dziecko...

Mleko jest bardzo popularnym napojem w pólnocnej Europie,  znanym w reszcie Europy nieznanym w Afryce, Am. Pld. i Azji a w Azji duzo ich mieszka... :D

Badania niemieckie lacza krowie mleko podawane dzieciom i eksplozje alergii w ostatnich 40 latach.

Gdzie prawda?

Do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic i wszystko jest kwestia przyzwyczjenia.
 ;D
P.S Osobiscie nigdy w zyciu mleka nie pilam i zyje, niedoboru vit. D nie mam  ;D a troche ponad 20 lat tez juz mam  ;D
P.S 2 nie pije bo nie lubie a nie ze jakis lekarz cos powiedzial

Reksio:
Jajka to też podwyższony cholesterol, ale ile tego trzeba zjeść/wypić, żeby wyłącznie z mleka mieć za wysoki cholesterol  :o lub z powodu mleka mieć nadwagę  :o

Dzieci choruja na nadwagę i cukrzycę (!) raczej nie z powodu mleka czy masła ale dlatego że nieświadomi, podatni na reklamy rodzice podają im w tak młodym wieku produkty przetworzone, light lub inne niezdrowe rzeczy jak cola (ale mleko jest be  :o), czipsy, batoniki i fastfoody. Żywność naszpikowana chemią.

Nie wiem jak gdzie indziej ale np. w Afryce jak mają już krowę to piją jej mleko. Tam bardzie popularne jest kozie. Tak jak w Azji.

Eksplozja alergii przez ostatnie 40 lat? Oczywiście. Wcześniej piło się normalne, zdrowe mleko bez chemii (np). Potem pojawiła się moda na odtłuszczone i inne fiki miki zamiast mleka. Oczywiście istnieje alergia na laktozę ale uważam że podwyższona ilosć chorób i w tym alergii jest spowodowana sztuczną chemiczną żywnością, któtej 40 lat temu nie było. Organizm nie daje sobie rady z takim syfem, szczególnie jak podaje się to od dzieciństwa. Plus zanieczyszczenie powietrza itp. Kolejny temat rzeka.

A mierzyłaś poziom wit. D? Bo tak na oko to się tego nie da powiedzieć  :)

@ae@:
Bardzo mozliwe ze ty uwazasz to czy tamto ...tylko jakie to ma znaczenie?

ayme:
Reksio Wroclaw wymiata ,mieszkalam  kolo Sky Tover
 ;D
polecam badac poziom wit D, nalezy do standardu badan obok cholesterolu ,hemoglobiny , proby watrobowej itp
ja mialam bardzo ladne wyniki ,oprocz wlasnie niedoboru  witaminy D ,a pije  litrami økologisk minimælk ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej