Ogólne > Rodzina ...

Co na drugie śniadanie do przedszkola?

<< < (20/38) > >>

newbie12:

--- Cytat: nadusiaa w 06 Lut 2013, 16:22:58 ---mam pytanko jak to jest bo nie zabardzo rozumiem w polsce witamine d daje sie do 1 roku a w danii do 2 roku.o co tu chodzi

--- Koniec cytatu ---

moze w Danii slonca mniej?  ;)
W Polsce faszeruje sie niemowleta witamina K, a tu daja tylko jeden zastrzyk po porodzie.
I odwrotnie... w Danii zalecaja dawanie wszystkim niemowletom zelaza, podczas gdy w innych krajach, w tym i w Polsce, tylko w uzasadnionych przypadkach.
I badz tu madry...

Jomir:

--- Cytat: nadusiaa w 06 Lut 2013, 16:22:58 ---mam pytanko jak to jest bo nie zabardzo rozumiem w polsce witamine d daje sie do 1 roku a w danii do 2 roku.o co tu chodzi

--- Koniec cytatu ---
O inne naslonecznienie i inny program medyczny.

aisak:

--- Cytat: newbie12 w 06 Lut 2013, 16:55:31 ---moze w Danii slonca mniej?  ;)
W Polsce faszeruje sie niemowleta witamina K, a tu daja tylko jeden zastrzyk po porodzie.
I odwrotnie... w Danii zalecaja dawanie wszystkim niemowletom zelaza, podczas gdy w innych krajach, w tym i w Polsce, tylko w uzasadnionych przypadkach.
I badz tu madry...

--- Koniec cytatu ---
Co do zelaza, siora w Polsce ma 2-latka. lekarka zalecala zelazo. Ale to moze dlatego, ze on Tadek-niejadek jest ;D

Anja_an2:
Co do kranowy, to czy spotkalyscie sie z zaleceniami pielegniarki, zeby od 4 miesiaca zycia przygotowywac mleko modyfikowane na nieprzegotowanej kranowce? Bo dla mnie to juz przesada, nie razi mnie tak picie takiej wody pozniej w zlobku, przedszkolu itd ale mleko dla takiego maluszka??

happybeti:
Przesada i nielogiczne ;)
Skoro kranówę powinniśmy pić / podawać dzieciom zimną ze wględu na zanieczyszczenia, to chyba MM na takiej lodowatej kranówce dla niemowlęcia chyba srednio rozsądne.
Poza tym na każdym opakowaniu MM zawsze jest instrukcja, by robic je na przegotowanej wodzie ;) 8).Na drugi raz, jakby co, to pokaż to pielęgniarce  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej