Ogólne > Hydepark
DR Licens
siudemka1972:
Czy ktoś wie jak to jest z licencja DR..mój chłopak zameldowany jest u MNIE(własnościowe) w mieszkaniu i już drugi raz przyszło do niego zapytanie jak chce uiszczać opłaty za licencje tzn miesięcznie czy w dwóch ratach-jak to jest?ja jako właściciel mieszkania place już wiec czy ten haracz musi być przez niego tez płacony?Myślałam ze jedno domostwo jedna licencja?!
vordingborg:
Temat był już omawiany , płaci się tylko jedną licencje na "gospodarstwo domowe" Listy śmiało możesz ignorować albo jeżeli chcesz i masz ochotę to wyjaśniaj sprawę :)
varszafiak:
Jezeli jestescie para i powadzicie wspolne gospodarstwo domowe płaćcie jedna DR-ke.
Jezeli nie, a Skat wie o tym najlepiej to placi każdy z osobna ... jak studenci ..5 osob w pokoju 5 licencji.
To czy placa to inna bajka :D
piotr1:
varszafiak, to placic to czy nie...nie wiem co robic...jedne duny mowia zeby olac, inne zeby placic, polakow tu ni mo...i nie wiem kurna..zastrzela mnie czy nie?
varszafiak:
--- Cytat: piotr1 w 20 Wrz 2012, 20:01:50 ---varszafiak, to placic to czy nie...nie wiem co robic...jedne duny mowia zeby olac, inne zeby placic, polakow tu ni mo...i nie wiem kurna..zastrzela mnie czy nie?
--- Koniec cytatu ---
Próbując postawić sie na Twoim miejscu, poczekałbym na ewentualna wizytę gościa z DR, i placil od tego momentu.
Czy zrobiłbym dobrze? nie wiem... kazdy "pracuje" na wlasny "rachunek"
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej