Ogólne > Przepisy Kuchni Polskiej

paszteciki z mięsem

(1/1)

mawi:
Paszteciki z mięsem
pyszne !!!

Składniki

farsz:
1,5 kg mięsa wieprzowego ( boczek lub łopatka)
2 cebule ,czosnek ,majeranek ,pieprz ,sól,liść laurowy
ciasto :
10 dag drożdży

200 g śmietany 12%

200g margaryny do pieczenia

70 dag mąki (typ 550 )

2 żółtka

1 jajko

1/2 łyżeczki cukru ,łyżeczka płaska soli


Etapy przygotowania

1. Farsz mięsny : mięso ugotuj z cebulą ,liściem laurowym,ze 4 ząbki czosnku .
Następnie przemiel mięso przez maszynkę ,i przesmaż na patelni,dopraw do smaku majerankiem ,solą,pieprzem .pozostaw do ostudzenia

2. ciasto:mąkę z margaryną posiekaj dodaj śmietanę,drożdże jajko i żółtka jaj ,sól ,cukier ,zagnieć ciasto ,powinno odstawać od blatu ,wałkuj placki na blacie w formie prostokąta układaj wzdłuż wałek z mięsa zawiń końce ,aby powstał rulon ,odetnij go od reszty ciasta i pokrój go w poprzek ,uformowane paszteciki układaj w odstępach na posmarowanej tłuszczem blaszce i piecz w piekarniku w temp. ok 220*C ok 10 -15 min

Jarkoza:
Tyle tu pasztecikуw wiкc i ja wklejк moje ulubione. Przepis pochodzi z ksi±їki Ksi±їka Kucharska Z. Zawistowskiej 
30 dag m±ki
20 dag masіa
3 їуіtka
2-3 іyїki gкstej ¶mietany
sуl
Ciasto przygotowaж w przeddzieс pieczenia. M±kк przesiaж i posiekaж z masіem, dodaж їуіtka, ¶mietanк, posoliж i zarabiaж noїem aї do chwili aї wszystkie skіadniki poі±cz± siк. Owin±ж w pergamin lub foliк i pozostawiж na noc w zimnej lodуwce. Nastкpnego dnia nakіadaж farsz, formowaж paszteciki i piec. Jak dla mnie najlepsze z farszem miкsnym ::
 
Скачать бесплатно видео

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej