Ogólne > Hydepark

Czy proszenie o pomoc dla chorego na forum jest niewłaściwe?

(1/28) > >>

MalaCzarna:
 Juta napisała
Watek niestety zamykam, bo jego celem nie jest dyskusja, ale zebranie pieniedzy na konkretny (bardzo szlachetny) cel. Jest w Polsce ze setka fundacji i tysiace potrzebujacych dzieci, nie mozemy preferowac jednej. A z drugiej strony, jesli w ciagu kilku nastepnych tygodni pojawi sie na forum 200 postow z prosba o wsparcie roznych szlachetnych przedsiewziec, to co wtedy zrobimy?

http://www.poloniainfo.dk/forum/index.php?topic=1044093.msg1069410#msg1069410

Juta zamknęłaś wątek (chociaż podobno cel szlachetny) W/g ciebie celem jest zbieranie pieniędzy.
A w/g mnie ciocia 6 mies.ciężko chorego dziecka uczy się jak zbierać pieniądze w DK.
Jako pierwsza prawdopodobnie przeciera szlaki.
Sądzę że bardzo mądrze Ania postąpiła zapytując o rady jak to robić.
Dla innych ciekawe doświadczenie ,bo w ich rodzinie też mogą się pojawić chorzy i trzeba będzie pomóc.
Nie wykluczone że sama znajdziesz się w sytuacji gdy staniesz nad łóżkiem umierającego dziecka i albo znajdziesz pieniądze na lek (nie wszystko DK płaci) albo pozwolisz dziecku umrzeć!
Czy nie zwrócisz się wówczas do nas o pomoc? Wierz mi ,wówczas sposób myślenia zmienia się o 180 stopni.

Usunęłaś Ani wpis chociaż był on odpowiedzią na moje pytanie (zgodnie z regulaminem może odpowiedzieć jeśli zostało zadane pytanie) .
Jednocześnie nie zadajesz pytania co zrobimy ? nie usuwasz postów gdy mężatki/żonaci faceci szukają tutaj na forum  seksu (zdradzają współmałżonków) .
Ale przeszkadza ci gdy niedoświadczana ciocia ciężko chorego dziecka ,chce się dowiedzieć jak pomóc zebrać pieniądze? A gdyby nawet poprosiła o pomoc finansową nie miałbym nic przeciwko temu !

Co sądzicie ? ( Nie wiem czy właściwie zadałam pytanie)
Czy proszenie o pomoc dla chorego z rodziny mieszkającego w Polsce jest niewłaściwe?
Nim odpowiecie przywołajcie w pamięci bardzo bliską wam osobę pozwolilibyście umrzeć dziecku czy poprosilibyście o pomoc?

(Jeśli ktoś wstydzi się napisać swoją opinię publicznie proszę maila na priv)   

Juta:
1. Post Ani byl niezgodny z regulaminem.
2. Na forum wiele, wiele razy pojawialy sie prosby o pomoc. I te tematy zawsze byly usuwane. Nie rozumiem dlaczego wlasnie Anie mialabym faworyzowac.
3. Jesli jest taka potrzeba, to zwrocmy sie do admina, aby w dziale "Pomoc" wydzielil czesc, w ktorej beda sie oglaszac rozne fundacje i osoby potrzebujace.

Baumi:
Juta, co  wg Ciebie bylo niezgodne z regulaminem? Kobieta wyjasnila swoja sytuację po czym zdała pytanie. Co było Twoim zdaniem nie tak?

piotr1:
juta- byl taki malarz o imieniu adolf- tez byl nadpobudliwy i nadgorliwy we wszystkim co robil......hmmm...chyba nie chcesz skonczyc jak i on skonczyl?
i przyslowie z wojska- nadgorliwosc gorsza od faszyzmu....
 i jeszcze cos- nie tobie oceniac czy ktos chcial zbierac pieniadze......we wpisie powinno byc jasno i wyraznie napisane- prosze o kase itp.....wiesz czemu?- bo nas nie obchodzi i w dupie gleboko mamy jak ty cos zrozumiesz i zinterpretujesz- interpretuj se w domu swojego meza,co on mial na mysli= a nie na   forum publicznym- na forum ma byc tak- jasny przekaz i wtedy usuniecie watku,jak niezgodny- nie wolno interpretowac bo wtedy zaczyna sie syf i ktos inny zinterpretuje to samo inaczej niz ty........
zrozumialas czy nie bardzo?

Domnik:
Śmietanka 'oburzonych forumowiczów się zebrała.
Będzie na co popatrzeć i co poczytać od histeryków :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej