poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: praca przy choinkach od zaraz  (Przeczytany 14092 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dublinka84

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
praca przy choinkach od zaraz
« dnia: 13 Paź 2012, 11:57:35 »
Witam,
jesteśmy parą ( dziewczyna 28l. i chłopak 31l.). Dwa dni temu wyszło ogłoszenie, że trwa rekrutacja par do pracy w Danii przy choinkach. Od razu tam zadzwoniliśmy ( numer do osoby rekrutującej jest hiszpański, co już budzi podejrzenia - +34602588318 ).  Link do ogłoszenia: http://praca.owi.pl/ogloszenie/Sezonowa_praca_przy_choinkach_w_Danii,704771

Wszystko wyglądało kolorowo, praca na 2 miesiące, wysokie zarobki, zakwaterowanie w domkach z ogrzewaniem, łazieką, pokoje 2-osobowe. Ale jak chcieliśmy sfinalizować sprawę, to gościu nam kazał wysłać sms , na którego otrzymamy wiadomść zwrotną z mailem agencji zapisującj osoby chętne do wyjazdu !? A jak spytaliśmy o cenę smsa, od razu się rozłączył.

Czy ktoś z forumowiczów miał podobną sytuację ? Jak szukać pracy przy choinkach, by nie zostać oszukanym ? Pracowaliśmy już w Irlandii, Niemczech i w Hiszpanii, ale jak dotąd nigdy się z czymś takim nie spotkaliśmy. Nigdy nie zostaliśmy oszukani.

Może ktoś szuka osób z którymi chce wyjechać od zaraz do pracy w Danii ? My jesteśmy z Wrocławia, ale możemy pojechać po chętne osoby, mamy własne auto. Chętnie poznamy jeszcze 2 osoby, najlepiej parę, która do nas dołączy. Nasz numer gg: 44946262.

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
Odp: praca przy choinkach od zaraz
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Paź 2012, 17:39:51 »
Dajcie sobie spokój z tym ogłoszeniem, od początku do końca to śmierdzi na kilometr.
"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Paź 2012, 01:16:02 »
Dlaczego nie kontaktujecie bezposrednio pracodawce?. Informacje podane w ogloszeniu o miejscowosci, w ktorej jest ten sadownik oraz miejsca pracy, to zanczy obszar/las w ktorym dokonuje sie wycinek sa wiarygodne. Jedynym w tej okolicy sadownikiem, ktory "produkuje"choinki i o na duza skale jest firma Mosegården w Ølstykke a miesce pracy 5 km od firmy. Email: moze byc po angielsku: mosegaarde@juletraeer.dk, Zapytac czy ppotrzebuja ludzi do pracy i na jakich warunkach. Proste, bezposrednio. Mozecie tez wyslac email po dunsku takiej tresci:

Goddag.

Gennem en annonce i Polen, har vi erfaret, at De søger sæsonarbejdere til julætræer. Desværre har vi det svært, at få det bekræftet af kontaktpersonen i annoncen. Derfor denne henvendelse direkte til Dem. Er ansættelsen aktuel, bedes venligst, at svare på nærværende email, således, at der kan træffes nærmere aftale, hvornår jobbet kan påbegyndes. Som udgangspunkt regner vi med betingelser nævnt i annoncen.

po polsku: Z ogloszenia w Polsce dowiedzielismy sie, ze potrzebuje Pan pracownikow sezonowych do pracy przy choinkach. Niestety nie uzyskalismy potwierdzenia tego faktu od osoby kontaktowej w ogloszeniu. Jezeli zatrudnienie jest aktualne, prosimy o odpowiedz na niniejszy email w celu ustalenie bardziej konkretnej umowy od kiedy mozna rozpoczac prace. Jako punkt wyjsciowy liczymy na warunki zawarte w ogloszeniu.   

Offline grampp

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
    • Status GG
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Paź 2012, 22:45:12 »
A teraz do wszystkich którzy są zainteresowani tą pracą,chce wszystkim pokazać że ten człowiek to naciągacz i oszust, to bardzo proste:
1:
dzwoniąc utrzymałem info że facet jest w Łodzi, własnie prowadzi rekrutacje itp o dziwo w wysłanej umowie agencja z której niby się tam wyjeżdza jest z Lublina(!) a wysyłając smsa na jego nr (prefiks Hiszpański..) zapłaciłem więcej niż za sms krajowy, dziwne nie?
2:
każdy kto dzwonił do tego pana dostał wiadomość żeby wysłać smsem swojego emaila i on wyśle zdjęcia i umowy które mamy rzekomo podpisać, wszystko otrzymałem zamieszczam umowe w pierwszym zdjęciu:
http://imageshack.us/photo/my-images/542/umowaj.jpg
Kiedyś dawniej były bardzo podobne wyjazdy do pracy prowadzone prze nijakiego JAROSLAWA TYMCZYKA lub PIOTRA STRZELCA który prowadził identyczne rekrutacje i naciągał ludzi na bilety podróży a wszystko jest na tym forum -> http://www.oszukany.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=8723&start=0&sid=258461ecb5b715ef534ef38247b76c12&view=print

A teraz najlepsze.. porównajcie wzór umowy którą zamieściłem na pierwszym zdjęciu (czyli ktorą którą dostałem od nijakiego Romana Tereszkiewicza) a tą co wysyłał ludziom tamten inny naciągacz
Oto ona -> http://imageshack.us/photo/my-images/543/23469705.jpg/
Dziwnie prawie identyczne?

3: Wszystkim zainteresowanym którzy wysłali mu smsem maila, wysłał w odpowiedzi te umowy i zdjęcia bungalowów w których mielibyśmy rzekomo mieszkać.. a zdjęcia tych domków to zdjęcia domków letniskowych z Pustkowa i  pochodzą  stąd  http://zem-pustkowo.pl/domki_w_ow_magda także każdy kto dostał tego maila porówna zdjęcia i ma niezbity dowód oszustwa..

Mam nadzieje że jasno i wyraźnie przekazałem ostrzeżenie i dowody na oszustwo tego frajera, jeśli ktoś jeszcze zastanawia się nad wyjazdem niech dokładnie to przeczyta..
NIE WYSYŁAJCIE MU ŻADNYCH PIENIĘDZY NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ!
(wszystko pisane na szybko i w nerwach, za błędy przepraszam..)

Offline kallas

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Paź 2012, 23:21:06 »
Właśnie miałem napisać podobnego posta. ;)
Tylko jeszcze nie znalazłem, gdzie te "domki" rzekomo są.
Specjalnie wysłałem temu naciągaczowi email z zapytaniem jaka jest opłata za rekrutację. Ten natychmiastowo odpisał mi, że nie pobierają, a w sprawie BILETÓW I OPŁATY należy kontaktować się jutro od 9tej. Oszust musi się wyspać. ;)
Nie dajcie się oszukać!

Offline kallas

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Paź 2012, 23:29:19 »
Dodam, że facet (choć i tego nie wiadomo) co kilka tygodni zamieszcza ogłoszenia o podobnym 'formacie' nt. różnych wyjazdów - do Francji na jabłka, do Hiszpanii na pomarańcze itd. Tzn. na 90% to ta sama osoba.
Zawsze ''oferuje'' 7-8 euro, 8 godzin 6 dni w tygodniu, dobre warunki mieszkaniowe, pracę na minimum miesiąc. I ta sama metoda oszustwa: opłata za przejazd ok. 400 zł.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #5 dnia: 14 Paź 2012, 23:29:19 »

praca w ochronie środowiska

Zaczęty przez crazyrafDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 16240
Ostatnia wiadomość 27 Maj 2007, 00:34:01
wysłana przez crazyraf
Praca w nocy szkodliwa jak azbest

Zaczęty przez MargaretMitchellDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 4