poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: stacja uno-x przelicznik walut  (Przeczytany 4165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline riposta

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
stacja uno-x przelicznik walut
« dnia: 11 Paź 2012, 20:43:57 »
Witam.
Byłem wczoraj zmuszony płacić kartą na stacji uno-x (niestety mam tylko polskie konto ze złotówkami). Zatankowałem za 300 koron. Dziś sprawdziłem, że z konta na rzecz owej stacji zniknęło ponad 250 zł. To normalne ? Jak wypłacałem w bankomatach korony (z tego samego konta) to za 100 koron pobierali mi 56-57 zł, ale ta przebitka to według mnie lekka przesada.
Ktoś się lepiej orientuje czy to faktycznie tak powinno wyglądać ?
Fakt faktem, kwota jest aktualnie "w zawieszeniu" w moim banku, jednak nie sądzę by się zmniejszyła po okresie blokady.

Offline greg1969

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 25
  • Reputacja: +5/-4
Odp: stacja uno-x przelicznik walut
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Paź 2012, 21:08:43 »
Nie martw się. Na Uno-x tak jest rezerwują wyższą kwotę na poczet transakcji. Za kilka dni sprawdź na koncie - wszystko wróci do normy. Myje tam auto i zawsze tak jest  ;D. Nawiasem mówiąc nigdy nie pytałem dlaczego?  ;D. Drobnostka  ;D.

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Paź 2012, 21:25:48 »
pobierali ci 56-57 zl dlatego ze kurs sprzedazy jest nizszy od kupna..placac z konta zlotowkowego kupujesz korony..
obecnie korona w pl skup w kantorach stoi 54-55gr sprzedaz od 56-60gr .wiec wszystko jest w jak najlepszym porzadku.bank rozliczyl transakcje po kursie z danego dnia
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Offline riposta

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Paź 2012, 22:15:28 »
Tak tak, ja rozumiem, przelicznik walut :) I, że jak kupuję to te 56-57 zł to właściwa stawka. Zdziwiło mnie po prostu przeliczenie 300 koron na 250 zł. Ale skoro to norma u nich to się bardzo cieszę i dziękuję za odpowiedź :)
Pozdrawiam !

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Paź 2012, 22:31:08 »
no i wiesz z reguly za cos takiego prowizje bank pobiera
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Krakers

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Paź 2012, 22:42:14 »
pobierali ci 56-57 zl dlatego ze kurs sprzedazy jest nizszy od kupna..placac z konta zlotowkowego kupujesz korony..
obecnie korona w pl skup w kantorach stoi 54-55gr sprzedaz od 56-60gr .wiec wszystko jest w jak najlepszym porzadku.bank rozliczyl transakcje po kursie z danego dnia

Martuś ... nie obraź się, że się czepiam, ale gdyby kurs sprzedaży był niższy od kursu kupna to taka firma nie miałaby prawa bytu, bo by dokładała do interesu, co by się skończyło jej bankructwem. Operujmy prawidłowymi pojęciami ;)

No i ... "na miłość boską" ... czytajmy cały wątek ... a nie po łebkach :P Autorowi nie chodzi o 56-57 zł za 100 koron tylko 250 zł za 300 koron ::)

Autorze w jakim banku masz konto? Mnie w mbanku czasami też zablokują jakąś kwotę, jest tam zakładka "blokady", czy też "zablokowane" - można sobie sprawdzić.

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Paź 2012, 23:18:11 »
Martuś ... nie obraź się, że się czepiam, ale gdyby kurs sprzedaży był niższy od kursu kupna to taka firma nie miałaby prawa bytu, bo by dokładała do interesu, co by się skończyło jej bankructwem. Operujmy prawidłowymi pojęciami ;)

No i ... "na miłość boską" ... czytajmy cały wątek ... a nie po łebkach :P Autorowi nie chodzi o 56-57 zł za 100 koron tylko 250 zł za 300 koron ::)

Autorze w jakim banku masz konto? Mnie w mbanku czasami też zablokują jakąś kwotę, jest tam zakładka "blokady", czy też "zablokowane" - można sobie sprawdzić.
nie obrazam sie moze troszke sie zle wyrazilam :)..ale ogolnie chodzilo mi o to ze jest drobna roznica miedzy kupnem a sprzedaza..bank tez pobiera prowizje od takich transakcji ale tez nie tak wysoka...

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 11 Paź 2012, 23:18:11 »

Offline riposta

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Paź 2012, 10:15:01 »
Konto mam również w Mbanku. Zwykłe eKonto (mam też u nich w euro, ale z  tego co rozmawiałem z konsultantką to płacenie z euro wyszło by drożej - ze względu na dwukrotne przewalutowanie). I mam w zakładce zawieszenia 251 zł na rzecz owej stacji. Ale jeśli greg1969 pisze by się nie martwić to się nie martwię i poczekam te parę dni aż kwota przestanie być "zablokowana" :)

Offline riposta

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Paź 2012, 23:10:33 »
Pobrało normalnie :) Więc tylko zarezerwowali więcej.
Pozdrawiam

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #8 dnia: 14 Paź 2012, 23:10:33 »

Silna złotówka a kurs walut :(

Zaczęty przez liliaDział Hydepark

Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 23792
Ostatnia wiadomość 21 Lut 2009, 14:39:38
wysłana przez Zurich
wymiana walut

Zaczęty przez magiDział Hydepark