Ogólne > Rodzina ...

łączenie rodzin

<< < (2/2)

nowadk81:
Witam,
Odnosnie twojego pytania,to nie bardzo wiem ale nie wydaje mi sie zeby to bylo mozliwe,jesli nie zyjesz ze swoim ex.Ja tez jestem w dk na podstawie laczenia rodzin,razem z partnerem musielismy przedstawic mase dokumentow potwierdzajacych,ze zyjemy ze soba dluzej nic 1.5.Byly to np,wspolne rachunki,konta bankowe,zdjecia i mase innych rzeczy.Dodam,ze pomimo iz on jest dunczykiem i mamy 2 dzieci,dokumenty te byly niezbedne do aplikowania o laczenie rodzin.

happybeti:
No, tak, ale jej nie chodzi o męża, a o dziecko.
A teraz ja się zdziwiłam, że tych wszystkich zaświadczeń od Ciebie wymagano ???. Ja też dostałam pozwolenie na pobyt z tytułu łączenia rodzin, bo sama nie miałam dochodów i nie żądano od nas absolutnie  nic, żadnych zaświadczeń.Ba- nawet nie jesteśmy formalnie małżeństwem.

Jomir:
Bo prawo jest niesprawiedliwe w stosunku do Dunczykow, wiec jezeli Dunczyk chce miec zagraniczna zone, to nie dosc, ze musi sie nagimnastykowac, nazbierac papierkow to jeszcze nierzadko kaucje wplacic.

nowadk81:
Do happybeti...to chyba zaley na kogo sie trafi,u nas to tak wygladalo ale moze inni maja inne doswiadczenia z tym.A kaucji zadnej maz nie musial wplacac,bo z tego co wiem to dotyczy obywateli,z 3-ego swiata(przepraszam za okreslenie).

Jomir:
Nie trzeciego swiata, a spoza EU, drobna roznica, a jakze istotna. Dajmy na to takie USA, za "hamerykanska" zone/meza tez sie placi, a kraj trudno wliczyc w grono trzeciego swiata.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej