Zacznij od nieuzwania pachnacych kosmetykow oraz zawierajacych parabeny dla dzieciecia i Ciebie, podawania herbatki Hipp (sama glukoza). Przegladu obecnych w domu zabawek pod katem ftalatow.
Uchronisz chociaz dziecie przed cukrzyca, zaburzeniami hormonalnymi i rakiem. Latwe i chociaz naukowo potwierdzone.
Co do noworodka i wody. Nikt tu nie kaze podawac noworodkowi kranowy, a niemowlakowi mniej wiecej od 6-8 miesiaca zycia.
Co do pieleganiarek srodowiskowych to chyba sobie nie zdajecie sprawy, ze sa to bardzo dobrze wyksztalcone i bardzo madre osoby. By zostac pielegniarka srodowiskowa, musza najpierw zdac mature ze srednia miniumum 10 (polskie 5,0). Nastepnie studiowac pielegniarstwo 4,5 - 5 lat. Nastpenie przepracowac kilka lat jako sygeplejerske. I dopabuse maja prawo do studiow podyplomowych o kierunku pielegniarka srodowiskowa.
Wiec na Boga, przestancie je traktowac jak polglowki, bo sa bardzo czesto o niebo zdolniejsze i lepiej wyksztalcone niz wiekszosc z Was.
Nie wspomne o zaawanscowaniu badawczo-naukowym Danii, co daje, iz wiedza ktora dysponuja jest na najnowszym swiatowym poziomie.
Co do braku pokarmu, to sytuacja taka moze istniec. Tez mialam ten problem, bo urodzilam dziecko przez cesarke i pokarmu faktycznie nie bylo. Aczkolwiek WOLA i SAMOZAPARCIE pomogly mi w tym.
Dokarmialismy corke chyba z 8 tygodni, wciaz mniej i mniej. Az poszlo i szlo i szlo....
Tak wiec jezeli chcez karmic dziecko to zainwestuj w porzadny laktator (mechaniczny nie reczny). Dziecko jak najczesciej do cyca, a pozniej jeszcze pompeczka. I POKARM BEDZIE!
Mi jeszcze pielegniarka zalecilam picie piwa ciemnego (ble), albo lampki czerwonego wina (tez ble) wieczorem. Jako, ze to nie moje smaki, to maz mi rozcienczal z sokiem i woda i jakos sie dalo.