Ogólne > Hydepark

kot w Danii

(1/3) > >>

kalina85:
Witajcie!
Mam pytanie odnośnie posiadania kota w Danii. Jakie są roczne opłaty? Gdzie i jak załatwia się ubezpieczenie? Trzeba gdzieś zgłaszać że się kupiło zwierzaka? Pytam, bo słyszałam różne opinie i informacje i nie wiem już co jest prawdą a co nie... a kota jedlak chciałabym wziąć pod swoją opiekę, bo od zawsze byłam ze zwierzakami a teraz tak smutno bez żadnego.

Lavcia:
Opłat jako takich nie ma, ale prawdopodobnie musisz to zgłosić w spółdzielni (ja musiałam). Moja spółdzielnia wymaga tez ubezpieczenia jeśli kot jest wychodzący. Ja mam wykupione ubezpieczenie w agrii (http://www.agria.dk/kat/katteforsikringer), może nie jest najlepsze, ale jedyne, na jakie mnie stać bez większych wyrzeczeń :P Polisę możesz zrobić przez internet.
No i jeżeli bierzesz kota ze schroniska, to też musisz trochę zapłacić + kontrole u weterynarza.

kalina85:
hmmm, nie wiem, czy dobrze zrozumiałam: 35 tys. rocznie? płatność co miesięczna? Kotka raczej będę szukała na dba.dk . Ale zanim znajdę zwierzaka, to wyprawkę mu kupie na zapas :)

@ae@:
Ubezpieczenie zwraca ewntualne koszty leczenia do max 35000 rocznie.

happybeti:
Kalina, a skąd jesteś?Bo własnie mamy do oddania w dobre ręce cztery śliczne kociaki :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej