Ogólne > Edukacja

Co mam do wyboru ?

(1/1)

Koropka:
Witam

W 2007 roku przeprowadziłam się do Danii wraz z rodzicami. Miałam wtedy 15 lat. W Polsce nie zdążyłam skończyć gimnazjum. Poszłam tutaj do klasy integracyjnej i uczęszczałam do niej niecałe 3 lata. Przed osiemnastymi urodzinami zostałam wysłana do Sprogskole i tam skończyłam moduł 4.2.

Wróciłam do Polski, żeby skończyć chociaż tą ostatnią klasę gimnazjum. Po tym czasie znów wróciłam do Danii tym razem za pracą. Niestety pracy nie mogę znaleźć.

Chciałabym się dowiedzieć czy znalazłaby się tu jakaś szkoła dla mnie. Do językowej nie mogę już iść.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam

faja:

--- Cytat: Koropka w 27 Lis 2012, 11:51:11 ---Witam

W 2007 roku przeprowadziłam się do Danii wraz z rodzicami. Miałam wtedy 15 lat. W Polsce nie zdążyłam skończyć gimnazjum. Poszłam tutaj do klasy integracyjnej i uczęszczałam do niej niecałe 3 lata. Przed osiemnastymi urodzinami zostałam wysłana do Sprogskole i tam skończyłam moduł 4.2.

Wróciłam do Polski, żeby skończyć chociaż tą ostatnią klasę gimnazjum. Po tym czasie znów wróciłam do Danii tym razem za pracą. Niestety pracy nie mogę znaleźć.

Chciałabym się dowiedzieć czy znalazłaby się tu jakaś szkoła dla mnie. Do językowej nie mogę już iść.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---
Odwiedz VUC, mysle, ze znajdziesz tam cos odpowiedniego, mozesz tez sie ubiegac o SU.
Powodzenia  :)

Jomir:
Faja dobrze radzi. W VUC mozesz podszkolic dunski, zrobic dunska mature, by moc dalej wyruszyc na "podboj swiata".
Zainteresuj sie tym juz teraz, jako ze nowy semestr startuje bodajze od stycznia, wiec musisz sie zglosic jak najszybciej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej