Ogólne > Edukacja

Szkola podstawowa

<< < (5/8) > >>

aisak:

--- Cytat: nutka53 w 08 Sty 2013, 22:20:38 ---w danii nie ma zaapotrzebowania na swietnie wyksztalconych polskich specjalistow?  takie pisane brednie  tlumacza brak twojej znajomosci jezyka dunskiego  -od dobrych 5 lat  mowi sie ze w danii brakuje wyksztalconej kadry specjalistow jak i o odplywie z dk tych ludzi ktorzy obecnie sa na wage zlota

-dunscy swietnie wyksztalceni wyjechali z dk - co zreszta widac po rozmiarach kryzysu, gdyby madre glowy tu zostaly to  nie wpadlby ten kraj w takie tarapaty :D no nie?

a tak szczerze....poczytaj cos na temat gdzie otwieraja sie rynki globalne i zobaczysz (moze) w jak niekorzystnej i tragicznej sytuacji znajduje sie cala europa

--- Koniec cytatu ---
       Moze dopowiem: w Danii nie a miejsca na swietnie wyksztalconych polskich HUMANISTOW. Zreszta prawda jest taka, ze "nadprodukowano" w Polsce humanistow i nie ma dla nich NIGDZIE miejsca, nie tylko w Danii, rowniez w Polsce. To po pierwsze . Po drugie kochani, kto z Was przyjezdzajac tutaj znal jezyk dunski? Nikt  8)????  Upsss...
       A powaznie, zeby dobrze wyksztalcony polski humanista otrzymal tutaj prace zgodna ze swoimi kwalifikacjami, to nie wystarczy mu znajomosc nawet 2 jezykow obcych oraz ukonczona sprogskole. Jak wiadomo, przewaznie trwa to 3 lata. A to dopabuse podstawa. Od tego momentu mozna zaczac uczyc sie "na powaznie" dunskiego, nie na zasadzie wydukania kilku zdan, ale np. barwnego opowiadania o przepieknych krajobrazach afrykanskich w prozie Karen Blixen. Bez urazy , ale kto z Was bedacych tu dluzej niz 5 lat potrafi interesujaco opowiadac o czyms takim w jezyku dunskim? Jesli tak, to zwracam honor, gratuluje i oswiadczam, ze sama jestem matol, niedorajda  i to do kwadratu i za kare bede machac szmata do konca mojego parszywego, leniwego zycia ;D

Niutek:
Aisak coz za samokrytyka, az milo poczytac, ale nie popadaj w rozpacz, powoli, powoli i findniesz jakas nieco ambitniejsza robotke. A dla humoru napisze Ci tekst polonijny : Mania a luknij tam bez okno czy tam maja kara stoi. Pozdrawiam Wszystkich.

aisak:

--- Cytat: Niutek w 09 Sty 2013, 19:09:42 ---Aisak coz za samokrytyka, az milo poczytac, ale nie popadaj w rozpacz, powoli, powoli i findniesz jakas nieco ambitniejsza robotke. A dla humoru napisze Ci tekst polonijny : Mania a luknij tam bez okno czy tam maja kara stoi. Pozdrawiam Wszystkich.

--- Koniec cytatu ---
     Hhehehe, zadna praca nie hanbi ;D. Nie no spoko, jak wpadne w "dola", to zawsze o rente moge sie starac, juz sie podszkolilam na forum ;D ;D ;D. Zart :). A tekst polonijny to dla mnie normalka. Ja jestem z poludniowej Polski, hehehhe

Niutek:
Aisak, czekaj, czekaj, to Ty jeszcze i leniwa jestes? tzn. dziecko na leniwca? Pozdrawiam Wszystkich

aisak:

--- Cytat: Niutek w 09 Sty 2013, 19:35:39 ---Aisak, czekaj, czekaj, to Ty jeszcze i leniwa jestes? tzn. dziecko na leniwca? Pozdrawiam Wszystkich

--- Koniec cytatu ---
Dziecko to na chamca ;D a leniwa, spioch i jak to jeszcze, aaa niedorajda, hahaha.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej