Ogólne > Pomoc!

Sprowadzanie auta z Danii do Polski

(1/5) > >>

Pige:
Witam!
Sprawa jest dość skomplikowana i nie chcę jej teraz w szczegółach opisywać. Przeszłam dość długi proces rejestrowania duńskiego auta w Polsce i wszystko jest praktycznie zakończone. Ale.. Chodzi o zwrot podatku z Danii.. Wiadomym jest, że jeżeli trzeba płacić SKAT to nie ma zmiłuj, ale jeżeli SKAT jest zmuszony oddać coś nam, nie jest to już takie proste.
W związku z tym szukam kogoś, kto ma podobne doświadczenia w tej kwestii albo kogoś kto ogarnia choć trochę duńskie prawo związane z wystawianiem tzw. afgørelse om værdifastsættelse. Bo takowe otrzymałam, ale nie zgadzam się z jego wysokością.
Z góry dziękuję za pomoc :)

kubusinski:
hej to jest nas 2 mam ten sam problem ze nie zgadzam sie z kwota jaka mi oddali za auto ale  raczej nic nie zrobimy bo ta instytucja taka juz jest nasz piekny i kochany skat  powiem tylko ze masakra  jak ktos nam cos zaproponuje jakies skargi lub mozliwosc dzialania chetnie skorzystam  pozdrawiam podam krotko ku przestrodze zakupione auto 14 07 2011 za kwote 170 000dk wyrejestrowane z dani 19 11 2012 i wywiezoine do pl zwrot podatku za to auto 52 000dk ladny przypal

Krakers:
kubusinski - a możesz podać jakie autko? (poszperałbym na bilbasen, gulogu, tak sobie - żeby się zorientować w wysokości zwrotu ... bo ja tak w ogóle to bardzo lubię te strony ;) ).

Pige, możesz także napisać jakie autko, rocznik i ile wyliczyli zwrotu? - to tak z czystej ciekawości :)
Chętnie bym jeszcze poczytał - gdybyś była taka miła ;) - w jaki sposób to załatwiłaś - przerejestrowałaś w PL i co później w Danii trzeba zrobić, żeby otrzymać zwrot? Zawoziłaś samochód na duńskich blachach, laweta, czy może jeszcze inaczej?

Pige:
Krakers- piszę na priv :) Ale trochę to potrwa..

Krakers:

--- Cytat: Pige w 10 Sty 2013, 16:35:11 ---Krakers- piszę na priv :) Ale trochę to potrwa..

--- Koniec cytatu ---

O, dziękuję, nie szkodzi, najwyżej będę wolno czytał ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej