Ogólne > Rodzina ...
Noworodek
aisak:
--- Cytat: AK211 w 12 Lut 2013, 12:12:41 ---Masz rację, dlatego w powyższej wiadomości umieściłam dwa "worki" - lenistwo - lub - brak odpowiedniej świadomości :)
Miłego dnia :)
--- Koniec cytatu ---
Masz bardzo czarno-biale widzenie swiata. Podane przez Ciebie mozliwosci sa jednymi z prawdopodobnych ale nie jedynymi. Wyobraz sobie chorujacych, zarowno mloda matke, jak i dzieciaczka... Czasami chcialoby sie karmic naturalnie, nawet zaciskajac zeby z bolu i powstrzymujac lzy, ale nie mozna. Przyznam, ze poczulam sie troche urazona Twoimi beztroskimi wypowiedziami na temat nie karmiacych naturalnie matek.
aisak:
--- Cytat: AK211 w 12 Lut 2013, 12:26:03 ---Porównanie nie trafione - bowiem wybór między spożywaniem mięsa a wegetarianizmem jest wolnym wyborem ( przeważnie ) dorosłej osoby. Jedno i drugie - jest spożywaniem naturalnie stworzonych pokarmów. To od nas zależy, czy nie jadam mięsa, czy może nie chcę włączyć do swojej diety kiełków, czy np. chwastów ;)
Tymczasem dyskusja na temat karmienia piersią w ogóle nie powinna mieć miejsca.
Natura stworzyła kobietę do tego, by karmiła swoje nowo narodzone dziecko. Jeśli tego czyni - jest to wbrew naturze.
A najgorsze jest to, że to noworodek jest poszkodowany - nie ma wyboru! - bo matka wybrała taką, a nie inną opcję. ( czyli mleko krowie, modyfikowane przez chemików ). :(
--- Koniec cytatu ---
Przepraszam, ale..... zabraklo mi slow.....
RybkaWillego:
--- Cytuj (zaznaczone) ---sorry moze zle zrozumialam i troche nie w temacie ale w pierwszym miesiacu dziecko powinno jesc co 3 godziny a nie przesypiac noc.
--- Koniec cytatu ---
Nie prawda. Moje dzieci przesypiały całe noce od momentu, kiedy ukończyły 3 dni i tak jest do dzisiaj. Wieczorem przed spaniem potrafiły siedzieć 2 godziny na cycu ( a własciwie to na obu na zmianę :) ) a potem spały całą noc jak aniołki. Rosły jak na drożdżach i rozwijały sie prawidłowo.
Jeżeli chodzi o karmienie piersią, to ocenę tego co jest najlepsze dla cudzego dziecka pozostawiłabym jego mamie. Kazda matka wie co jest dla jej pociechy najlepsze. Nam nic do tego jak kto wychowuje i karmi swoje dzieci. Pozdrawiam a self-sufficient gratuluję cureczki. Niech sie dzidzia zdrowo rozwija. Nie słuchaj nażekań innych, bo ty sama wiesz co jest dla twojej małej najlepsze.
greg1969:
--- Cytat: RybkaWillego w 12 Lut 2013, 20:07:05 ---.....Pozdrawiam a self-sufficient gratuluję cureczki. Niech sie dzidzia zdrowo rozwija. Nie słuchaj nażekań innych, bo ty sama wiesz co jest dla twojej małej najlepsze....
--- Koniec cytatu ---
Rybka ale ortografia do bani, mamą chyba jesteś fajną ale.... chyba Ci willy nie wytłumaczył kilku funkcji tego forum ...... sprawdź ortografię .... a to takie proste jak nie jesteś pewna. BTW Chyba, że należysz do tych co już języka ojczystego zapomnieli, bo takich też znam. Coraz więcej ich. Dają w językach obcych: yes, yes, ok,ok albo ja, ja ;D ;D ;D.
Nie jestem złośliwy, po prostu razi jak się czyta. Pozdro dla Ciebie i maluchów. :)
MalaCzarna:
Gżegoż :D noworodkom ortograwia nie pżeszkadza ;) .
A willy nie dał instrukcji obsługi fónkcji "sprawć ortograwię" -tzn. jego wina,a nie złotej rybki ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej