Ogólne > Hydepark

W Danii doszło do zamachu na pisarza krytykującego islam.

<< < (2/5) > >>

aisak:

--- Cytat: happybeti w 05 Lut 2013, 20:28:15 ---Hm... tak mi się Salman Rushdie przypomniał i to, jak musiał się ukrywac za "Szatańskie Wersety"...

BTW, tez "ciapati"...
 (nie cierpię tego określenia >:( >:( >:( - to tak, jakby o nas wszystkich mówiono np. "Polaczki-złodzieje" .Dlaczego wrzucac do jednego worka np. Algierczyków i Hindusów, którzy nawet muzułmanami nie są? Widzicie kogoś o brązowej skórze i już "ciapaty" >:( )

--- Koniec cytatu ---
Hmm, zastanawiam sie jakby tu napisac i nikogo nie urazic. Ja w Polsce nawet nie znalam okreslenia "ciapaty". Tu sie naumialam :-\.  Betty,  moze gdybys pracowala   ramie w ramie z ciapatymi na magazynach , sprztaniu czy w dystrybucji, to bys wiedziala o co chodzi.. Ja w Polsce rowniez nie wiedzialam, dlaczego niektorzy z nas sa rasistami. Ufff, moze do rasistki mi jeszcze daleko (mam nadzieje), ale z daleka obchodze tych, co do ktorych mam podejrzenia, albo wiem,  ze sa konserwatywni... Dla mnie ciapaty = konserwa religijna. A nie np mily pan recepcjonista w moim hotelu z Iraku, z ktorym sie mozna posmiac i z ktorym mozna porozmawiac, ani wielu moich brazowych kolegow z vikarow

lonewolf:
Sam mam tu gdzie mieszkam szesciu znajomych turkow-spoko ludzie ja im pomagam , oni mnie czesto z nimi gadalem wielu zna polske i pamietaja ze swojej historii , ze Turcja jako jedyne panstwo na swiecie bylo przeciwne rozbiorom polski i maja pelny szacunek dla Jana III Sobieskiego za to co zrobil pod Wiedniem...szanuja to.

aisak:

--- Cytat: lonewolf w 05 Lut 2013, 20:52:51 ---Sam mam tu gdzie mieszkam szesciu znajomych turkow-spoko ludzie ja im pomagam , oni mnie czesto z nimi gadalem wielu zna polske i pamietaja ze swojej historii , ze Turcja jako jedyne panstwo na swiecie bylo przeciwne rozbiorom polski i maja pelny szacunek dla Jana III Sobieskiego za to co zrobil pod Wiedniem...szanuja to.

--- Koniec cytatu ---
   No wlasnie, a pewnie wielu z nas Polakow o tym nie pamieta. To jest zreszta moj pierwszy watek rozmowy, gdy spotykam kogos z Turcji :)
Btw, Turcja nie tylko byla przeciwko, ale nigdy nawet do wiadomosci nie przyjela rozbiorow Polski.

lonewolf:
AISIAK

Wielki Szacunek- z Historii 6+ :)

aisak:

--- Cytat: lonewolf w 05 Lut 2013, 20:58:05 ---AISIAK

Wielki Szacunek- z Historii 6+ :)

--- Koniec cytatu ---
   A ja zawsze tylko 5 mialam. Masakra jakas :( ;) ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona