Ogólne > Rodzina ...

paszport duński dla dziecka

<< < (9/11) > >>

Jomir:

--- Cytat: Reksio w 24 Lut 2013, 20:07:52 ---Nie orientuję się w 100%, ale pomyślałam o tym, czy on dostaje tu w Danii rodzinne na wasze dziecko? Czy płaci na dziecko alimenty? Bo alimenty, albo całą sumę albo część, już nie pamiętam, wpisuje się w rozliczeniu skatu. Więc w ten sposób sam, koniec końców, z własnej kieszeni dużo nie płaci. Jeśli do tego dostaje rodzinne i tobie na dziecko ich nie wysyła, to na tym sam korzysta. Ale nie wiem, do czego mu w tym przypadku paszport, bo starczą inne informacje.

--- Koniec cytatu ---

Dokladnie, nawet jak bierze rodzinne, albo odlicza alimenty w Skat to paszport mu do niczego.
Dlatego osobiscie obstawiam opcje mojego meza "niech ma".

Reksio:
No tak, ale on jest duńczykiem, więc nie ma tam chyba stałego pobytu? Więc może coś jest na rzeczy. Monika S. sama zna go najlepiej, jeśli coś podejrzewa, to jedynie mogę jej podsunąć o czym ja pomyślałam  ;)

Jomir:

--- Cytat: MalaCzarna w 24 Lut 2013, 20:11:23 ---Reksio matka ,dziecko i ojciec mieszkają w PL i jak zrozumiałam kombinuje jak zameldować dziecko w dk,
a potem ...on wie najlepiej czemu postępuje jak postępuje.

--- Koniec cytatu ---

Paszport dziecka do zameldowania nie jest mu potrzebny.
Dziecko ma dunskie obywatelstwo, wiec nie trzeba kombinowac.
Zorientuj sie w przepisach, zanim zaczniesz ludzi straszyc.

MalaCzarna:

--- Cytat: Jomir w 24 Lut 2013, 20:55:05 ---Paszport dziecka do zameldowania nie jest mu potrzebny.
Dziecko ma dunskie obywatelstwo, wiec nie trzeba kombinowac.
Zorientuj sie w przepisach, zanim zaczniesz ludzi straszyc.

--- Koniec cytatu ---

Nie straszę ! Po prostu znam więcej szczegółów i tyle...
Nie uwierzyłabym takiemu ojcu !  :-X

aisak:

--- Cytat: MalaCzarna w 24 Lut 2013, 20:11:23 ---Reksio matka ,dziecko i ojciec mieszkają w PL i jak zrozumiałam kombinuje jak zameldować dziecko w dk,
a potem ...on wie najlepiej czemu postępuje jak postępuje.

--- Koniec cytatu ---
     Pewnie chcialby miec dzieciaka przy sobie. Nie widze w tym nic dziwnego, to jego dziecko i prawdopodobnie kocha je rownie silnie jak matka. Tylko od doroslych zalezy, jak uloza relacje miedzy soba, zeby dziecko mialo i matke i ojca. Bo rozwod , jak mniemam, rodzice wzieli ze soba a nie z dzieckiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej