Ogólne > Rodzina ...

Pieniądze za opiekę nad dzieckiem w domu

<< < (11/26) > >>

Jomir:
Z tym, ze nie w kazdej kommunie jest "deltid" w mojej niby jest, a jak przejrzysz oferte instytucji, to sie okazuje, ze nie ma  >:(

Reksio:
Nie wiem jak jest ze żłobkami, w kommunalnej dagpleje jest taka opcja. O ile się nie mylę (bo już dokładnie nie pamiętam) to można się o tym dowiedzieć na stronie "Pladsanvisningen.dk" i jest to niezależne od kommuny.

Jomir:

--- Cytat: Reksio w 11 Mar 2013, 19:47:40 ---Nie wiem jak jest ze żłobkami, w kommunalnej dagpleje jest taka opcja. O ile się nie mylę (bo już dokładnie nie pamiętam) to można się o tym dowiedzieć na stronie "Pladsanvisningen.dk" i jest to niezależne od kommuny.

--- Koniec cytatu ---
Nie chodzi mi o to, ze sie mylisz. Jeno, ze w praktyce roznie to bywa.
Przepis przepisem, a zycie zyciem.
Niby pieknie wszystko opisane, a jak przegladasz ofery , to sie okazjue, ze wszedzie jest fuldtid.
Znaczy, dziecko sobie zawsze mozesz w porozumieniu z niania oddawac kiedy chcesz, jeno placic trzeba za calosc.

Reksio:
Tak to już jest. Ja miałam zaproponowane oddawanie Małej na "deltid" ale wybrałam opcję na fula, oddaję na połowę czasu i jak piszesz płacę za całość ale mi to akurat odpowiada bo jak mam już taką potrzebę, to Niuńka może być tam cały dzień  :) Za to warto sprawdzić opcję dofinansowania, nawet jeśli miałaby to być mała kwota, to zawsze coś  ;)

silent83:
może głupie pytanie ale czym się różni Dagplejen i Vuggestue . U mnie chyba nie ma opcji deltid z tego co przeglądnęłam na stronie komuny, ale się wybiorę do niej i się najwięcej dowiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej