Ogólne > Rodzina ...
Jak odebrac becikowe w Polsce?
dzumbastc:
Witam,czy ktos odbieral juz becikowe w Polsce w tym roku?nie wiem czy kartka ktora ma tu wypelnic lekarz(tj.ze bylo sie 3 razy na USG)musi byc przetlumaczona przez tlumacza przysieglego?wiem,ze nalezzy sie becikowe nawet jesli dziecko urodzilo sie w Dani.
nadusiaa:
ja w tamtym roku odebralam becikowe,ale w polsce prywatnie tez chodzilam do lekarza wiec zaswiadczenie mialam od lekarza z polski.zapewne musisz przetlumaczyc bo skad w polsce maja znac dunski.
happybeti:
Może i "się należy"... ::)
Ale składając wniosek o "rodzinne" w Danii, oświadaczasz, że żadnych zasiłków w Polsce nie pobierasz 8).
I niby z jakiej racji Polska ma ci płacić "becikowe"???? Mieszkasz tam?Wychowujesz tam dziecko?
vaxa_rys:
a z takiej, ze dziecko ma obywatelstwo polskie i nie jest to niezgodne z regulaminem przyznawania becikowego.
nadusiaa:
rodzinne w dani nie ma nic wspolnego z becikowym w polsce.trzeba posiadac staly meldunek w polsce.nalezy sie wiec dlaczego niema dostac.jesli spelnia sie warunki to wyplacaja.a becikowe to nie zasilek tylko pieniazki z tytulu urodzenia dziecka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej