Regionalne > Kopenhaga

Henrik Vittrup - ginekolog

(1/2) > >>

AK211:
Moje Drogie, może udało Wam się dostać do ginekologa wcześniej - ja natomiast chciałabym usłyszeć nieco więcej informacji na temat lekarza wymienionego w temacie - po obdzwonieniu 20 ginekologów i czasie oczekiwania na wizytę około 3 miesięcy, udało mi się załapać na wizytę już w poniedziałek :) Juhuuu :)

W każdym razie - czy ma któraś z Was doświadczenie w temacie ginekologów w Danii ( obojętnie gdzie, całą Danię obdzwoniłam :) )

Jomir:
Moje doswiadczenie jest takie:
ze dwa razy zrobilam JUHU! jak Ty, a pozniej sie przekonalam, ze jezeli jest wolne miejsce bez czekania, to cos jednak znaczy.
No chyba, ze bylo to tak, ze akurat im ktos odmowil i zwolnilo sie nagle.
Generalnie, tak jak w Polsce, na dobrego lekarza trzeba jednak poczekac.
Aczkolwiek zycze powodzenia i by Twoje doswiadczenie bylo inne od mojego.

kitty:
do mojej ginekolog czeka sie do 6 miesiecy! ja dostalam sie po 3 i bylam zachwycona. :) ogolnie warto bylo czekac, jestem zbadana wzdluz i wszerz. ;) uwazam, ze opieka na poziomie ginekologicznym jest na o wiele wyzszym poziomie niz w Polsce, a przy tym jest bezplatna.
AK211: byc moze u Ciebie jest tak, jak Jomir pisala, ze ktos nagle zrezygnowal. przekonasz sie sama po wizycie. :) powodzenia!

AK211:
Ano nie, miejsc jest całkiem sporo, a na stronie stoi jak wół - krótkie terminy.

Generalnie podeszłam do tego tak, że pójdę do wyżej wymienionego, a jeśli nic nie pomoże, umówię się do innego prywatnie.
Plus - mam inne skabusewanie, do innego gina i termin na koniec kwietnia ;) Więc myślę, że chodząc od jednego do drugiego, łatwiej będzie postawić diagnozę, a nie mogę już dłużej czekać.

Jomir, z którymi miałaś do czynienia ? Możesz podzielić się swoim doświadczeniem ?

Kitty, najdłuższy okres oczekiwania do ginekologa w Danii, wedle DFKO, to jakieś 18 tygodni, nie więcej. Kto to jest ? Różnice też są takie, że na Jutlandii, czy Fionii, jest..zaledwie po ok.10 ginekologów, podczas gdy w København område jest ich zatrzęsienie. Stąd też duże różnice w ventetider.

kitty:
Anni Rosgaard, przyjmuje w Viborgu. jesli chcesz, to napisz mi na priv, co Ci dolega, moze mamy ten sam/podobny problem. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej