poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Chrobowe  (Przeczytany 2264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sandri

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
    • Status GG
Chrobowe
« dnia: 10 Mar 2013, 16:59:35 »
Witam
Jestem zatrudniona w 2 firmach. Niestety nie moge juz wiecej pracowac poniewaz mam problemy ze zdrowiem. Jednak wciaz boje sie pojsc na chorobowe poniewaz nie wiem jak to dziala i czy jakies pieniadze bede dostawac? Na jaki czas moge dostac chorobowe i ile ono moze wynosic?
Bardzo prosze o pomoc
pozdrawiam

Offline kumcok

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 20
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +0/-0
Odp: Chrobowe
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Mar 2013, 22:36:25 »
Ja 2 tyg temu poszedlem na chorobowe poniewaz mialem  i mam  problem z kregoslupem , poszedlem najpierw do lekarza ktory od dawna prowadzi moja sprawe i wie co sie z nim dzieje jak mu wytlumaczylem jaki jest bol odrazu dal mi skabusewanie do fizjoterapeuty , i musialem poinformowac pracodawce o sytuacji jaka jest i przez pierwsze 4 tyg placi pracodawaca a po 4 tyg komuna cie przejmuje i komuna zaczyna placic , po 2 tyg dostaniesz od komuny dokumenty do wypelnienia w ktorych musisz opisac problem i jak dlugo zamierzasz chorowac , ja po wypadku ktory mialem 4 lata temu bylem na chorobowym przez 1.5 roku , ale mialem powazne obrazenia w tym czasie oni wysylali mnie na fizjoterapie i probowali doprowadzic do najlepszego stanu co by szybko wrocic do pracy a jak masz dleikatniejsza chorobe to wysylaja cie na 2-3 godz do innych lekkich prac zeby sprawdzic twoj stan zdrowia ,

moze troche cos nie wyraznie napisalem bo juz padam
zycze szybkiego powrotu do zdrowia
pozdrawiam

poloniainfo.dk

Odp: Chrobowe
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Mar 2013, 22:36:25 »