poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: ubezpieczenie prywatne  (Przeczytany 8284 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maggie23

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 6
  • Reputacja: +0/-0
ubezpieczenie prywatne
« dnia: 11 Mar 2013, 11:07:10 »
witam, czy wiecie moze czy jest mozliwosc wykupienia w PL prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego dla rodziny mieszkajacej na stale w Danii? znajoma mieszkajac w Szwecji miala wykupione ubezpieczenie chyba w Allianz w Polsce, placila jakies 300zl miesiecznie i miala dostep do lekarzy w Szwecji (w 90% polakow) na telefon, cos jakby prywatnie w Polsce, np. dzownila do Allianz w PL ze corka jest chora, Allianz w PL kontaktowal sie z lekarzem w Szwecji, z ktorym mieli podpisana umowe i oddzwaniali do kolezanki gdzie i kiedy ma sie zglosic - zawsze byly to przypadki "akut". Nie znam szczegolow ale moze ktos z Was slyszal o czyms takim i podzielilby sie wiedza?

ps. ona mnie przekonywala ze w DK tez musi byc cos takiego a ja jestem raczej przekonana, ze nie mamy tego w DK

Qashqai

• Gość
Odp: ubezpieczenie prywatne
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Mar 2013, 12:35:00 »
Odpowiedzi nie znam, ale chcialbym zapytac po co komu takie komplikacje, trudno mi pojac sens takiego ubezpieczenia.
Chyba ze sie pracuje nielegalnie i przebywa na "czarno".

Offline maggie23

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Mar 2013, 13:26:57 »
jak uzyskam odpowiedz co wchodzi w zakres takiego ubezpieczenia, wtedy bede mogla na nie odpowiedziec :)
znajoma w Szwecji bardzo sobie chwalila z racji tego, ze z lekarzami polskimi bylo jej sie zdecydowanie latwiej porozumiec niz ze szwedzkimi :) nie wiem czy masz dzieci, ale ja mam dwojke-do tego 1 corka jest niepelnosprawna i mimo, ze mamy w miare zapewniona opieke, to z ciekawosci chcialabym sie dowiedziec - jesli w ogole takie ubezpieczneie jest tu dostepne-co wchodzi w jego zakres. I tyle

Odpowiedzi nie znam, ale chcialbym zapytac po co komu takie komplikacje, trudno mi pojac sens takiego ubezpieczenia.
Chyba ze sie pracuje nielegalnie i przebywa na "czarno".

Offline clubdk

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Mar 2013, 19:51:35 »
skoro znajoma mieszkajac w szwecji miala wykupione takie ubezpieczenie poprzez firme Allianz to nie latwiej napisac maila / zadzwonic do tej firmy i zapytac  czy jest mozliwosc wykupienia takiego ubezpiecznenia dla twojej rodziny mieszkajacej na stale w dk ?

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Mar 2013, 20:11:16 »
Jest takie ubezpieczenie. Ale nie ksoztuje 300 zlotych. Mi oplaca to pracodawca  (a ja place do tego podatek)  i o ile pamietam, kosztuje to 1500-2000 miesiecznie. Sprawdze pozniej.

W ramach tego, mam sie dostep do prywatnego lecznictwa, ale w przypadku chorob przewleklych, wrodzonych czy zdiagnozowanych przed podpisaniem ubezpieczenia obowiazuje karencja. Wszystko zalezy od warunkow ubezpieczenia w danej firmie, ale w mojej umowie karecja na niektore schorzenia jest nawet i 3 lata.
Nie sadze, by umowa, ktora ma moja firma byla jakas specjalnie kiepska, jako ze pracuje w branzy medycznej, a umowa objetych jest okolo 70 osob, wiec byla dosyc dobrze wynegocjowana.

Spojrzalam w swoj odcinek wyplaty, niestety nie znalazlam tego ile firma placi za ubezpieczenie, ale ja place od tego 356 koron miesiecznie podatku.
« Ostatnia zmiana: 11 Mar 2013, 20:30:37 wysłana przez Jomir »
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline maggie23

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Mar 2013, 06:57:11 »
dzieki Jomir.

clubdk-wyobraz sobie ze juz na samym poczatku to zrobilam ale w oddziale w PL powiedzieli mi ze tylko na irlandzkiej infolinii moga udzielic mi informacji w sprawie ewentualnego ubezpieczenia w DK-dzownilam 5 razy na ten numer ale nie moge sie dodzwonic... :)

Jest takie ubezpieczenie. Ale nie ksoztuje 300 zlotych. Mi oplaca to pracodawca  (a ja place do tego podatek)  i o ile pamietam, kosztuje to 1500-2000 miesiecznie. Sprawdze pozniej.

W ramach tego, mam sie dostep do prywatnego lecznictwa, ale w przypadku chorob przewleklych, wrodzonych czy zdiagnozowanych przed podpisaniem ubezpieczenia obowiazuje karencja. Wszystko zalezy od warunkow ubezpieczenia w danej firmie, ale w mojej umowie karecja na niektore schorzenia jest nawet i 3 lata.
Nie sadze, by umowa, ktora ma moja firma byla jakas specjalnie kiepska, jako ze pracuje w branzy medycznej, a umowa objetych jest okolo 70 osob, wiec byla dosyc dobrze wynegocjowana.

Spojrzalam w swoj odcinek wyplaty, niestety nie znalazlam tego ile firma placi za ubezpieczenie, ale ja place od tego 356 koron miesiecznie podatku.

Offline clubdk

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Mar 2013, 07:16:54 »
tego ze dzwonilas nie napisalas :p  z drugiej strony co to za firma skoro w jej glownej siedzibie nie moga odpowiedziec na takie pytanie :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 12 Mar 2013, 07:16:54 »

Offline maggie23

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Mar 2013, 11:22:42 »
no nie pisalam bo myslalam ze ktos bedzie cos wiedzial na ten temat :)

to link do strony gdzie zajmuja sie prywatnymi ubezpieczeniami, jest to firma Allianz ale w polskiej siedzibie niestety nie umieli powiedziec nic o tym ubezpieczeniu :/

http://www.allianzworldwidecare.com/

tego ze dzwonilas nie napisalas :p  z drugiej strony co to za firma skoro w jej glownej siedzibie nie moga odpowiedziec na takie pytanie :)

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Mar 2013, 18:49:33 »
My to ubezpieczenie w Tryg mamy.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Mar 2013, 07:32:41 »
U mnie też takie ubezpieczenie opłaca pracodawca w PFA (nie mówię o pension, ale o ubezpieczeniu prywatnym). Poczytaj na ich stronie, pewnie dowiesz się więcej :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #9 dnia: 13 Mar 2013, 07:32:41 »

ubezpieczenie samochodu wazne

Zaczęty przez magdalena25Dział Hydepark

Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 25181
Ostatnia wiadomość 17 Mar 2010, 18:55:30
wysłana przez willy
ubezpieczenie samochodu

Zaczęty przez tetaDział Hydepark

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 7243
Ostatnia wiadomość 25 Lip 2009, 20:15:50
wysłana przez teta
Ubezpieczenie rodziny i domu

Zaczęty przez GajolDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 9917
Ostatnia wiadomość 30 Wrz 2013, 07:25:01
wysłana przez aneczka.k
Ubezpieczenie duńskie. Rachunek za pobyt w szpitalu w Polsce.

Zaczęty przez dziubasewoDział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 14074
Ostatnia wiadomość 03 Sie 2011, 07:03:30
wysłana przez faja
UBEZPIECZENIE MIESZKANIA !!!!

Zaczęty przez sliskiDział Hydepark

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 12724
Ostatnia wiadomość 14 Maj 2009, 20:13:33
wysłana przez Manior