poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Rodzina w potrzasku  (Przeczytany 54528 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
Odp: Rodzina w potrzasku
« Odpowiedź #45 dnia: 20 Mar 2013, 18:21:57 »
...Ano takie chociazby zasady, ktore rzadza tym swiatem od zawsze - laczymy sie w pary, robimy dzieci na przyklad...

Czyli uwazasz ze nie ma zadnej róznicy miedzy toba i szympansem? Miedzy gesia a twoja przyszla zona? Te zwierzaki i slimaki zreszta, tez i pajaki i pchly lacza sie w pary robia dzieci...

Czyli czlowiek to dla ciebie po prostu zwierze?
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #46 dnia: 20 Mar 2013, 18:39:45 »
...Ano takie chociazby zasady, ktore rzadza tym swiatem od zawsze - laczymy sie w pary, robimy dzieci na przyklad...

Czyli uwazasz ze nie ma zadnej róznicy miedzy toba i szympansem? Miedzy gesia a twoja przyszla zona? Te zwierzaki i slimaki zreszta, tez i pajaki i pchly lacza sie w pary robia dzieci...

Dajcie jakies przyklady powodow, bo dalej bedzie przekonania swiatopogladowe.

OOOOOoooooo mam na pewno jedna z przyczyn i to wcale nierzadka sa przekonania swiatopogladowe.
Kurde badania na temat przyczyn, to mozna sobie prowadzic i tu na forum, co tam gdzies sie bede wgrzebywal.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #47 dnia: 20 Mar 2013, 18:47:41 »

Ano zwierzę, i to takie "prawomyślne" ;D ;D ;D.
Makar może nie wie, ale skoro tak się przyrodą podpiera, to może warto mu uświadomić, że np. zachowania homoseksualne są u zwierząt bardzo częste.Moda czy lewacka ideologia je tak zepsuła, hehe ;D ;D ;D?
A takie slimaki, tfu, toż to dopabuse sodomia i gomoria, jak one dwupłciowe i mogą...hm...w takich "transików" się bawić  ;D ;D ;D.Tudziez inne "kombinacje" robić 8)

Po drugie, znów biorąc "pod lupę" tę "naturę", łatwo możemy zaobserwować, że niewiele zwierząt łączy się w pary na całe życie  8).By daleko nie szukać, weźmy takie koty czy psy na przykład.Gdzie tu "rodzina"??? Gdzie "wartości"? ;D ;D ;D.
Może faktycznie lepiej ty , Makar, dokończ tę edukację, wówczas trochę horyzonty Ci się poszerzą, o ludzi się otrzesz na studiach, dokształcisz się w podstawowych sprawach .
Wtedy będziesz może równorzędnym partnerem do dyskusji, bo na razie to tylko żartowac sobie można z Twoich "mądrości życiowych"  ;D ;D ;D
" Polak gorszego sortu"

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #48 dnia: 20 Mar 2013, 19:01:43 »
Vordingborg w Usmiechu dnia bardzo ladnie zilustrowal uniwersalne, odwieczne "prawa natury"  ;D
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #49 dnia: 20 Mar 2013, 19:06:51 »
Roznice wieku partnerow.
Jak przemija zauroczenie/zakochanie, jak widac na forum nie do zniesienia bywa roznica wieku.

Ponadto znakiem czsow jest oddalenie sie czlowieka od czlowieka, czyli postepujacy egoizm, tylko ja i moje potrzeby, oraz wygodnictwo.

Wbrew pozorom internet spelnil jedynie czesc pokladanych w nim nadziei. Bezsprzecznym jest paradoksalnie umozliwiajac komunikacje oddzielil ludzi od siebie.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Mar 2013, 19:09:13 »
Króliczek byl za stary?? No tak, calkiem siwiutki ...

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Mar 2013, 19:21:50 »
Króliczek byl za stary?? No tak, calkiem siwiutki ...

To bedzie albo kroliczek ze skrzydlami i w piorach, albo kurczaczek w futerku.
Na razie po jajeczku ciezko poznac.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #51 dnia: 20 Mar 2013, 19:21:50 »

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Mar 2013, 20:03:55 »
Dobra, to ja spadam i jak bede w Danii jeszcze za pare lat (i odnajde sens zycia i poznam wszystkie prawa natury), to wtedy sie odezwe i zwroce honor wszystkim ekspertom i niedopieszczonym uzytkownikom. Na razie spadam, bo jestem za mlody i za glupi zeby cokolwiek napisac i powiedziec. Dodajac temat o Zolnierzach Wykletych bylo tak samo - kpiny, glupie zaczepki, a na koniec komentarz - za glupi jestes i spadaj - nasze forum i juz :D

Zegnam i zycze owocnego czatowania i brylowania w kazdym temacie z osobna. Powroce jak uznacie mnie za madrego i dosc starego :D

I na koniec puenta znajomego - zaglosujcie na Kwacha, bo dobrze wygladal.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Mar 2013, 20:20:12 »
Oooo, Makar się obraził  ;).
Zabiera swoje zabawki i idzie do swojej piaskownicy ;D ;D ;D ::)...
Pozwól, że coś Ci wytłumaczę- Ty masz swoje poglądy, ja swoje, a ktoś jeszcze inny swoje.I że Ci nie przyklaskuję, to chyba nic złego???
A żarty i drwiny...cóż...no, sam się prosisz, tak strasznie poważny chcesz być  :P ;D
" Polak gorszego sortu"

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Mar 2013, 20:30:52 »
A skad wiesz, ze sie obrazilem ?

Napisalem pare spraw, ktore uwazam, ze rozbijaja rodzine, dyskusja zeszla do jakichs malych wycieczek personalnych (ciekawe czy jakbym napisal, ze mam 42 lata i jest wyedukowany, to napisalabys cos innego) i do slimakow pedalow czy czegos tam jeszcze, a tematem mialo byc rozbicie instytucji malzenstwa/rodziny :D

Ja napisalem krotko i na temat, a drwiny swiadcza juz juz tylko o piszacych. Przyznaje ci tytul eksperta, zostalem wysmiany i sie obrazilem. Szkoda, ze w twoich domyslach, ale jak ci to dobrze zrobi, to sie obrazilem :D Lubie obrazac sie na nieznajomych na forum. Jak nasteony raz zaloze temat lub sie gdzies wypowiem, to prosze nie cytuj ani nie pisz, bo nie chce tego czytac - czytaj: zaczepej, drwin i innych.

Nieobrazony makar

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Mar 2013, 20:33:34 »
A to sie porobilo!!!

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #56 dnia: 20 Mar 2013, 20:36:03 »
Napisałeś, co TWOIM zdaniem przyczynia się do rozpadu rodziny.
To, że niekoniecznie wszyscy inni uzytkownicy forum muszą je podzielac, to drugie.
A jak piszesz głupoty, to Ci je wytykają- proste  8).

Co do ignorowania Twoich wypowiedzi- a niby dlaczego TY możesz sobie wypisywac, co ci się zywnie podoba, a JA mam się nie odzywac ???Hm ?Wytłumaczysz mi to jakoś logicznie , pamietając, że piszemy na PUBLICZNYM forum?
" Polak gorszego sortu"

Offline aarhusN

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 21
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +3/-2
« Odpowiedź #57 dnia: 20 Mar 2013, 22:30:32 »
Cytuj (zaznaczone)
Dobra, to ja spadam i jak bede w Danii jeszcze za pare lat (i odnajde sens zycia i poznam wszystkie prawa natury), to wtedy sie odezwe i zwroce honor wszystkim ekspertom i niedopieszczonym uzytkownikom. Na razie spadam, bo jestem za mlody i za glupi zeby cokolwiek napisac i powiedziec. Dodajac temat o Zolnierzach Wykletych bylo tak samo - kpiny, glupie zaczepki, a na koniec komentarz - za glupi jestes i spadaj - nasze forum i juz :D

w 100% sie z Toba zgodze-odechciewa sie komentarzy,a tym bardziej zakladania nowego watku.brak konkretnych odpowiedzi.5-6(tych samych) osob dyskutuje w kazdym watku ,ktore wypisuja pierdoly , zbaczaja z tematu i leja wode.
tak jak napisales: kpiny, glupie zaczepki, a na koniec komentarz - za glupi jestes i spadaj

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #58 dnia: 20 Mar 2013, 22:41:29 »
w 100% sie z Toba zgodze-odechciewa sie komentarzy,a tym bardziej zakladania nowego watku.brak konkretnych odpowiedzi.5-6(tych samych) osob dyskutuje w kazdym watku ,ktore wypisuja pierdoly , zbaczaja z tematu i leja wode.
tak jak napisales: kpiny, glupie zaczepki, a na koniec komentarz - za glupi jestes i spadaj

Tez nie napisales nic madrego, sorrki.
Wlaczyles sie w nurt przepychanek, nawet nie zaczynajac niczego w temacie. Wiec daj sie na spokoj ze swoim pouczaniem. To nie Twoj pierwsz zreszta raz.
Ciagle gledzisz, a jednak tu jestes. Czyli ciagnie wilka do lasu. To jak miedzy wrony pokracz czasem jak i one.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #59 dnia: 19 Kwi 2013, 13:02:12 »
Przypomnial mi sie ten akurat temat wobec ostatnio pojawiajacych sie "rozterek" zwalaszcza Pań, tu na forum co maja dosc zycia rodzinnego, bo jak twierdza juz sie nie da tak dalej.

Z tresci tych postow wynika, ze drobne problemy natury wrecz codziennego zycia, przerastaja te osoby i powoduja rozpad rodziny.

Zaznacze, ze oba posty gdy tylko zostaly w nich zamieszczone informacje natychmiast zostaly skasowane przez ich zalozycielki.
Jak kolwiek jedna z nich tlumaczyla sie przynajmniej w innym watku pokrewnym to druga "osobka" slow mi brak. Jak jej sie wspomnialo, ze ma sobie pomoc i poszukac pracy to wymiekla i skasowala temat.
Nastepny przypadek: byla(ex) chce rodzinne z zagranicy na dzieci bo ex maz tu pracuje, a ona biedulka w Polsce z dziecmi i dostaje tylko alimenty a chcialaby wiecej!!!!!??????

Taki to oto schylek tych rodzin nadszedl.
Rysuje sie mi taki oto obraz :

Z tych powyzszych powodow Panie doszly do wnioskow chlop pije, bije, chodzi na dziwki i na szminke nie daje! No tak sie nie da zyc!!!
Co sie z tymi chlopami porobilo? nie wiem. Zmandrzeli!!!!!!!??????

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #59 dnia: 19 Kwi 2013, 13:02:12 »

porod w Danii+rodzina

Zaczęty przez jaroslawdkDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 6033
Ostatnia wiadomość 17 Lut 2008, 20:18:42
wysłana przez anha
rodzina

Zaczęty przez piotrz01Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4108
Ostatnia wiadomość 14 Sty 2013, 14:57:16
wysłana przez aisak
CAŁA RODZINA W DANII

Zaczęty przez arobar72Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4768
Ostatnia wiadomość 28 Sie 2012, 18:00:35
wysłana przez slaban
Przeprowadzka z rodziną

Zaczęty przez ninczasekDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 21
Wyświetleń: 13661
Ostatnia wiadomość 24 Paź 2015, 01:43:26
wysłana przez farvela
rodzina 3 osobowa-przymiarki

Zaczęty przez luck_Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 13652
Ostatnia wiadomość 02 Lis 2007, 11:50:52
wysłana przez malin