Regionalne > Århus, Aalborg ...

jazda po alkocholu

<< < (4/10) > >>

Jomir:
Zmienilo sie tylko to, ze do 9 stycznia, w momencie zdania egzaminu dostawalo sie do reki z powrotem polskie prawko, po 9 stycznia dostaje sie dokument uprawniajacy do jazdy, a za dwa tygodnie przychodzi dunskie prawko do domu.
Aha...
najokrutniejsza zmiana w calej Europie po 9 stycznia to to, ze teraz wydaje sie prawo jazdy tylko na 15 lat.
Nie ma juz bezterminowych.
OWszem, ze po 15 latach trzeba tylko zlozyc nowy wniosek, ale to juz upierdliwosc.
Poza tym, w przypadku zachorowania na chorobe majaca powazny wplyw na jazde, prawo do jazdy nie zostanie przedluzone.

Jezeli nawet ktos mial bezterminowe, to po egzaminie otrzyma juz na 15 lat.
Dlatego :) szanuj prawko swoje :)

vordingborg:
A jak ktoś się zjara  :) np. skrętami i przypadkiem rozjedzie czyjąś rodzinkę ? ale alkohol w normie bla..la :D

Jomir:
Po haszu, nawet jak nie rozjedziesz rodzinki, zabieraja CI prawo do jazdy na 3 lata za pierwszym razem. Plus grzywna i ponowy egzamin na prawo jazdy.

Reksio:
O ile się nie mylę, to jazda pod wpływem narkotyków jest traktowana tak samo jak po alkoHolu  :) Ale nie jestem pewna, więc nie bijcie  ;D

Jomir, może nie ma prac społecznych jeśli chodzi o utratę prawa jazdy, ale jako kara istnieje. W jednym przypadku który przerabiałam (za bijatykę i usczerbek na zdrowiu) jedna osoba dostał zawiasy i 60 godzin prac społecznych (w formie sprzątania podczas sesji banko  ;D ) Ciężko było mi wtedy zachowac profesjonalną minę  ;D  ;D  ;D

Jomir:
Tak, tak istnieje jak najbardziej, ale nie za jazde po pijaku.

Co do haszu i narkotykow, to jest (poki co karany) ostrzej. Tak jak napisalam powyzej.
Byla debata mediowa, ze powinno byc tak samo jak po alkoholu, ale poki co nic sie nie zmienilo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej