Ogólne > Rodzina ...
mieszkanie- komuna gladsaxe
1941:
--- Cytat: Aneczka86 w 24 Mar 2013, 08:28:03 ---na remontowe płaci się co miesiąc w czynszu i najczęściej (ja miałam zawsze) podane już w ofertach ile jest uzbierane remontowego i ta sumę możesz przeznaczyć na remont.
--- Koniec cytatu ---
Gdzie to tak bylo i jakie np. remonty przeprowadzilas z tego funduszu remontowego?
Aneczka86:
Zazwyczaj np z kabu bądź z dabu jest cale zdanie z suma remontowego pod depozytem. Ja miałam chyba 11 tysiecy którego jeszcze nie wykorzystałam ale kiedys w innym mieszkaniu wykorzystałam pokazałam rachunek za remont opiewający na wieksza sume niz mialam przydzielone wiec zwocili tylko tyle co mi przysługiwało
1941:
--- Cytat: Aneczka86 w 24 Mar 2013, 09:11:45 ---Zazwyczaj np z kabu bądź z dabu jest cale zdanie z suma remontowego pod depozytem. Ja miałam chyba 11 tysiecy którego jeszcze nie wykorzystałam ale kiedys w innym mieszkaniu wykorzystałam pokazałam rachunek za remont opiewający na wieksza sume niz mialam przydzielone wiec zwocili tylko tyle co mi przysługiwało
--- Koniec cytatu ---
Ok. a w jakim stanie byly przyjmowane i zdawane mieszkania?
Z ciekawosci, bo naprawde jeszcze z takim czyms, sie nie spotkalem.
@ae@:
Rózne spóldzielnie a takze rózne oddzialy spóldzielni moga miec rózna zasady odnosnie fraflytning og flytnig. Tzw. A i B ordning.
http://www.boligkontoret.dk/fraflytning-e.html#a-ordning
To ze ktos mial w swoim mieszkaniu tak nie znaczy za inny tez ma tak samo.
Komuna nie przyznaje zadnych dotacji na remont, w bardzo, bardzo naglym i trudnym przypadku moze przyznac normalna pozyczke do zwrotu. A i tak najpierw odesle cie do twojego wlasnego banku.
arachne82:
agencja to ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE.
wlascicielka mieszkania powiedziala nam ze na jej koszt bedzie tylko w jednym pokoju odnowiona podloga gdzie kot ja podrapal.
dlatego pytam jak to jest? bo wiem ze dab oferuje pieniadze na remont jezeli mieszkanie jest nie odmalowane a ktos sie wprowadza.
akurat nie znam gladsaxe i stad moje zapytania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej