Ogólne > Edukacja
Strajk w szkołach
aisak:
Przez kilka oststnich tygodni w szkole to syn nie mial matematyki, historii, czy dunskiego, tylko lock-out, lock-out, lock-out :-\. Super, nauczyl sie nowego slowa po angielsku oraz tego jak byc pelnoprawnym dunskim darmozjadem 8)
vordingborg:
Poważna sprawa z tym lock-out i tu już nie tylko o edukacje chodzi ??? :(
aisak:
--- Cytat: vordingborg w 24 Mar 2013, 19:03:51 ---Poważna sprawa z tym lock-out i tu już nie tylko o edukacje chodzi ??? :(
--- Koniec cytatu ---
sie wie 8) ;D ;D ;D
nadusiaa:
u mojej corki w szkole dzieci maja teraz tydzien ferii i po swietach z powodu tego lock-out 2 tygodnie nie maja przychodzic do szkoly albo i dluzej brak slow.i ze niby dzieci beda musialy odpracowywac to kosztem wakacji ,maja chyba narabane w glowie.masa rodzicow niezadowolona bo jak tu zostawaic w domu 1 klasistow,musza brac wolne.ja narazie niemam tego problemu bo corka starsza.no tak zeczywiscie biedni ci nauczyciele przemeczaja sie niesamowicie.u nas czasami tez strajkuja ale nie na taka skale jak tutaj ze dzieci do szkoly nieida,dosc ze nic nabusebia to teraz wogole.jeszcze najlepiej to moja corka mowi ze ich zawod jest lepiej oplacany niz lekarza,no to niewiem o co chodzi.i ze oni poswiecaja wiecej czasu bo musza przygotowywac sie do lekcji a nikt im za to nieplaci.gdyby byli lepiej wyuczeni to niemusieliby poswiecaj wiecej czasu na przygotowywanie,takie moje zdanie.
AK211:
Nadusiuu, życzyłabym sobie kulturalnej formy dyskusji.
Nie masz zielonego pojęcia, jak wygląda sytuacja, ani - jak widać - o co naprawdę chodzi. Nauczyciele nie strajkują.
Ile czasu lock-out zajmie, tego nie wiadomo, zależnie od tego, kiedy obie strony znajdą kompromis. Zarówno "2 tygodnie", jak i pensje nauczycieli..wszystko to rzeczy wyssane z palca. Słuchasz córki odnośnie tego, ile kto zarabia ?
Emocjonujesz się czymś, o czym nie masz pojęcia. Po co to zamieszanie ?
Drinka wypij :D Calm dawn ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej