Ogólne > Tłumaczenia
Proszę o pomoc - kwitek wypłaty
Jomir:
W miedzyczasie doczytalam Panska wypowiedz z historyjka o znajomej. Przyznam, ze doczytalam Pan post do polowy i juz mi sie nie chcialo czytac. Dlatego tez w miedzyczasie zmienilam swoja wypowiedz. Za co przepraszam.
W zaden sposob nie zabezpieczalam sie, napisalam, ze swoje mysli wyrazam w pelni odpowiedzialnosci. To nie zabezpieczenie moim zdaniem. Skoro Pan jest prawnikiem? to mial pan rok zajec z "logiki dla prawnikow".
Mi sie osobiscie nie chce tego zdania na czesci skladowe rozkladac, zwlaszcza, ze logike mialam ponad 20 lat temu, aczkolwiek jestem jakos zupelnie spokojna, ze brzmi tak jak chcialam by brzmialo.
Natomiast bardzo prosze Pana o spojrzenie na ponizszy tekst (ogloszenie zamieszczone przez Pana) :
Witam
Oferujemy tłumaczenia przysięgłe i zwykłe we wszystkich językach świata. Wykonujemy tłumaczenia z każdej dziedziny: podatkowe, samochodowe, techniczne, medyczne, biznesowe i handlowe, tłumaczenia cv i listów motywacyjnych i wiele innych.
Dokumenty do tłumaczenia możesz przekazać nam za pośrednictwem e-mail. Wystarczy, że je zeskanujesz i wyślesz, gotowe tłumaczenie odeślemy Ci listem poleconym priorytetowym, bądź też odbierzesz je osobiście u nas w biurze po powrocie z Danii.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą pełną ofertą na www.grupagestum.pl
Prosze mi juz nie odpowiadac, ale uczciwie przed samym soba sie przyznac -popelnil Pan gafe.
W zadnym , osbolutnie zadnym miejscu nie zaznaczyl Pan, ze nie jest to Pana wlasne ogloszenie.
Co do Panskiego forum prawnego. Pofatygowalam sie i zajrzalam.
Prosze mi wybaczyc, ale co to za "no name" firma?
Jak dla mnie, profesjonalne biuro radcowskie podaje swoj adres, przynajmniej nazwisko.
Doszukalam sie Panskiego nazwiska dopabuse w dziale "o blogu". Troche brakuje mi przed Panskim nazwiskiem trzech literek: mec. , tak sie w Polsce tutuluja prawnicy, nieprawdaz?
Probowalam znalezc kontakt z Panska firma, moge tylko wyslac wiadomosc przez forumularz. Zadnego adresu, nazwiska, numeru telefonu...
Prosze mi wybaczyc, ale jak dla mnie, jakos to malo profesjonalne, troche za duzo maskarady.
Choc uczciwie musze przyznac, ze merytoryczna zawartosc Pana strony jest calkiem profesjonalna.
myszka0807:
--- Cytat: aisak w 29 Mar 2013, 21:05:30 ---Oki, oki zartowalam, nie lubie piwa. Ale doceniam, dziekuje :). Dla mnie najwazniejsze, ze pomagasz innym, jak piszesz. To cenne :)
--- Koniec cytatu ---
aisiak krecisz cos az piana z piwa mi wyleciala.to nie ten pan pomaga tylko kolezanka .ale ten pan pomaga komus kto przemycal fajki jakis starej daty czlowiek(wiek sedziwy)ale dzieci jesc wolaja.starej daty facet jest produktywny ,zreszta facet zawsze moze kobieta ma ta barierke i juz lipa .
aisak:
--- Cytat: myszka0807 w 29 Mar 2013, 21:23:05 ---aisiak krecisz cos az piana z piwa mi wyleciala.to nie ten pan pomaga tylko kolezanka .ale ten pan pomaga komus kto przemycal fajki jakis starej daty czlowiek(wiek sedziwy)ale dzieci jesc wolaja.starej daty facet jest produktywny ,zreszta facet zawsze moze kobieta ma ta barierke i juz lipa .
--- Koniec cytatu ---
hehehehe, sorki, ze Ci piwko zepsulam ;D. No pewnie, ze kolezanka pomaga, ale pan sie tez stara jak moze , to i dobrze. Od razu lepiej czlowiekowi na duszy w swieta :)
prawo-pracy:
W zadnym , osbolutnie zadnym miejscu nie zaznaczyl Pan, ze nie jest to Pana wlasne ogloszenie.
Tu przyznaję rację oczywiście. Tego nie zaznaczyłem. Nie pomyślałem po prostu.
Brak adresów, brak map itp. Tu też ma Pani rację, ale w świetle polskich przepisów, dotyczących wykonywania zawodu radcy prawnego czy adwokata, to już nie taka prosta sprawa. Ja Pani powiem tak, że w środowisku działalność pro bono nie jest dobrze widziana, bo: kradnie klientów, obniża poziom usług itp. (to kłamstwa, żeby była jasność)
Uznaję sprawę za wyjaśnioną i oczywistą. Jeśli ktoś ma wątpliwości, proszę o PM.
Jomir:
--- Cytat: prawo-pracy w 29 Mar 2013, 21:36:11 ---W zadnym , osbolutnie zadnym miejscu nie zaznaczyl Pan, ze nie jest to Pana wlasne ogloszenie.
Tu przyznaję rację oczywiście. Tego nie zaznaczyłem. Nie pomyślałem po prostu.
Brak adresów, brak map itp. Tu też ma Pani rację, ale w świetle polskich przepisów, dotyczących wykonywania zawodu radcy prawnego czy adwokata, to już nie taka prosta sprawa. Ja Pani powiem tak, że w środowisku działalność pro bono nie jest dobrze widziana, bo: kradnie klientów, obniża poziom usług itp. (to kłamstwa, żeby była jasność)
Uznaję sprawę za wyjaśnioną i oczywistą. Jeśli ktoś ma wątpliwości, proszę o PM.
--- Koniec cytatu ---
Dlatego prosze mi wybaczyc, ale prosze tez zrozumiec.
Mialam isc spac, ale postanowilam wskoczyc na forum, ot tak by zajrzec. Widze pana "blagalny" post, wiec odpowiadam, choc ledwie na oczy widze. Nie zajelo mi to duzo czasu, bo chodzilo o podstawy, ale jednak byla pierwsza w nocy, wyslalam. A pozniej "pokusilo" mnie by zajrzec co sie kryje pod postami "prawo pracy".... Nie trafilo by Pana???
Troche srodowisko prawnicze znam "od srodka", ma pan racje "ze Stas Bozowskich" sie smieja, choc ja znam wielu prawnikow, ktorzy pomagaja za darmo z podniesiona glowa. Moze czas sie zbuntowac???
MOze srodowisko jest "zepsute", bo jest wciaz na to ciche przyzwolenie?
Osobiscie, nigdy nie moglam "zdzierzyc" widoku mlodych ambitnych aplikantow radcowskich pracujach po 12-15 godzin na dobe!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej