Ogólne > Hydepark
Wniosek o pobyt stały, który wybrać?
aisak:
--- Cytat: tes w 14 Kwi 2013, 20:21:04 ---i leo i asiak maja calkowita racje, a no i jesli jest sie ze wzgledu na prace to trzeba miec kontrakt na minimum 30 godzin tygodniowo - tak uslyszalam od pani w urzedzie
--- Koniec cytatu ---
Oj chyba nie, mam nadzieje... Czy to nie jest tak, ze na lønie po prostu powinno byc tyle godzin w miesiacu, by sie samemu utrzymac, bez pomocy panstwa? A godziny na kontrakcie sa w tym momencie malo wazne?
Tak dostalam ophold na 2 osoby, mnie i syna, chociaz na kontrakcie mam tylko 15h/tyg. Ale 3 ostatnie løny opiewaly na fuldtid.
tes:
asiak, ja tylko napisalam to co uslyszalam w urzedzie. Prawde mowiac sama nie wczytywalam sie w przepisy. Moze dlatego tego nie robilam bo w sumie to nie mam tego problemu zeby zglebiac temat. Mam kontrakt na 37 godzin tygodniowo
tes:
a tak a propos to sie zastanawiam jak to moze byc ze kontrakt na 15 godzin a løny na fuldtid? A jak sie ma do tego oswiadczenie pracodawcy o fomie i czasie kontraktu?
aisak:
--- Cytat: tes w 14 Kwi 2013, 20:34:07 ---a tak a propos to sie zastanawiam jak to moze byc ze kontrakt na 15 godzin a løny na fuldtid? A jak sie ma do tego oswiadczenie pracodawcy o fomie i czasie kontraktu?
--- Koniec cytatu ---
nawet nie pytaj... Pisalam to juz w temacie o oszustach pracodawcach :-\. Szkoda czasu i atlasu i nerwow.... zeby sie nimi zajmowac
tes:
ok :-) jak przebrne przez procedura i otrzymam permanent ophold to dam znac jak poszlo, zeby ulatwic droge wszystkim innym :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej