Ogólne > Tłumaczenia
"Wnoszę o"
zpatentem:
Betti,
"gdyby chodziło o przeciwnika w dyskusji, napisałabym "czy kiedykolwiek któras z Was przyznała drugiej rację? " lub" Czy kiedykolwiek ktokolwiek przyznał drugiej osobie rację" .
Formułując zdanie tak, jak to zrobiłeś, dałeś do zrozumienia, ze chodzi o osobę trzecią.
Widzisz? Dyskusja nie polityczna, a filologiczna, a różnić się można ;).I to z polskim problem, a co dopabuse po duńsku ;)))) "
A dla mnie "ktokolwiek" to kazdy, wiec rowniez ten jedyny oponent, wez tez pod uwage, ze odbywaja sie czesto "dyskusje druzynowe"....
aisak:
--- Cytat: @ae@ w 01 Maj 2013, 08:34:27 ---Taki argument mi sie podoba - jestem dluzej niz ty to wiem lepiej ! ;D
Z tego wniosek ze skoro ja jestem dluzej niz Reksio i Jomir razem wziete, i studia tez sa TO MAM ZAWSZE RACJE ;D ;D ;D
I to nie podlega dyskusji, argument nie do podwazenia, koniec, punktum, finito ;D ;D ;D ;D ;D ;D
--- Koniec cytatu ---
Na logike biorac. Jestem z was najkrocej, znaczy: nigdy nie mam racji ???? Fajnie, fajnie, nawet mi sie podoba ;) ;D ;D ;D
1941:
--- Cytat: aisak w 01 Maj 2013, 16:45:17 ---Na logike biorac. Jestem z was najkrocej, znaczy: nigdy nie mam racji ???? Fajnie, fajnie, nawet mi sie podoba ;) ;D ;D ;D
--- Koniec cytatu ---
Jest nas tu sporo takich, ale : forum broni, forum radzi, forum nigdy Cie nie zdradzi ;D ;D ;D ;D ;D
aisak:
--- Cytat: Reksio w 01 Maj 2013, 11:17:45 ---
Na twoim przykładzie mogę spokojnie stwierdzić, że można kogoś z wiochy usunąć ale wiochy z kogoś już nie.
Ty chyba nie jesteś na tylę tępa, żeby nie zrozumieć, że przez 25 lat można ukończyć studia dzienne w DK, potem studium trzyletnie i jeszcze florystykę? I nie rozumiesz najwyraźniej że pracę można mieć przez lata niejedną i w wolnym czasie zajmowac się psami? Być w różnych związkach itp. Może ty nie ogarniasz dwóch zajęć czy też zainteresowań naraz ale większość ludzi nie ma z tym problemu.
Definicja mojego zdania? Uśmiałam się bo opisałaś własne ;D ;D ;D i pokazałaś że nie czytasz ze zrozumieniem. Ja właśnie napisałam jak byk o niuansach. No cóż jak komuś "nieomylnemu" jak ty wytknie się błąd to awantura gotowa. Mój post był napisany grzecznie ale skoro mam się zniżyć do twojego poziomu to ok. Też potrafię.
Apropos inwencji twórczej to jakiś czas temu, kiedy tu byłam nowa, ktoś mi napisał na privie, żebym dała sobie spokój z dyskusjami z tobą, bo ty wiesz wszystko o wszystkim i życia mało co ty nie robiłaś, nie robisz i nie przeżyłaś, a spece od wszystkiego to spece od niczego i szkoda nerwów. Miał rację.
I znowu ty piszesz o psychologach a ja o zwierzętach. Jeśli te twoje trzy lata psychologii to była behawiorystyka to możemy dyskutować, ale ja na swoich skromnych dwóch latach psychologii (tak, też zdążyłam w wolnym czasie na VUC jako hobby) nie miałam nic o zwierzętach, tylko o ludziach, więc ludzkiej psychologii nie będę dyskutować.
--- Koniec cytatu ---
Usiadlam..... Reksio, nie poznaje Cie...
1941:
--- Cytat: aisak w 01 Maj 2013, 16:49:43 ---Usiadlam..... Reksio, nie poznaje Cie...
--- Koniec cytatu ---
Moze dzieci sie do kompa dorwaly?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej